Özeller Bölge ve Türkiye Futbol Şampiyonası'nın Kalbi Yalova'da Atıyor - Son Dakika
Spor

Özeller Bölge ve Türkiye Futbol Şampiyonası'nın Kalbi Yalova'da Atıyor

Özeller Bölge ve Türkiye Futbol Şampiyonası\'nın Kalbi Yalova\'da Atıyor

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Bölge ve Türkiye Futbol Şampiyonasına Yalova ev sahipliği yapıyor.

21.04.2014 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Bölge ve Türkiye Futbol Şampiyonasına Yalova ev sahipliği yapıyor.

23 farklı ilden 40 spor kulübünden 480 sporcu, Ahmet Saraç ve Amatör Saha 2'de ter döküyor. Zihinsel engelli sporcuların ortaya koydukları performans ve futbol oynamaları büyük takdir topluyor. 23 Nisan Çarşamba günü son bulacak turnuvanın ardından dereceye giren takımlar 2015 yılı içerisinde 3.'sü düzenlenecek olan Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Türkiye Futbol Ligine yükselecek takımlar belli olacak.

Yalova'nın ev sahipliğini yaptığı turnuva hakkında bilgi veren Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Olğun, "Zihinsel engelli çocuklarımızla sporun içerisinde olmanın, sporla birlikte rehabilite olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün itibariyle bölge şampiyonalarımız sona ermek üzere. Bölge şampiyonları belirlendikten sonra her bölgeden birinci ve ikinci olan kulüplerimizi burada yeniden konaklatarak 12 takımla Türkiye Şampiyonası'nı gerçekleştireceğiz. 10 yıldır bu organizasyonun içindeyim. Çocuklarımızı sporla geçirdiği 2 saat onların rehabilite olması ve çevreleriyle uyumlu olmasına büyük katkısı sağlıyor. Bu spor mutlu, huzurlu, rehabilite olmalarını, sosyal çevreleriyle kaynaşmalarını kendilerini ifade etmeyi bilmelerini sağlıyor. Onları bu imkanı sağlamaktan federasyon olarak mutluyuz" dedi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Özeller Bölge ve Türkiye Futbol Şampiyonası'nın Kalbi Yalova'da Atıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement