Özelleştirme Kurbanı Meyve Üretme İstasyonu - Son Dakika
Güncel

Özelleştirme Kurbanı Meyve Üretme İstasyonu

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde 10 yıl önce özel sektöre kiralanan, ancak kiralayan şirketin hiçbirşey yapmadığı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Meyvecilik Üretme İstasyonu viraneye döndü.

29.06.2014 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde 10 yıl önce özel sektöre kiralanan, ancak kiralayan şirketin hiçbirşey yapmadığı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Meyvecilik Üretme İstasyonu viraneye döndü. Çeşitli meyve ağaçlarının bakımsızlıktan kuruduğu 600 dönümlük istasyona Adalet Bakanlığı'nın cezaevi yapmak istediğini duyan vatandaşlar tepki gösterdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Bayramiç'teki Meyvecilik Üretme İstasyonu, 2004 yılında özeleştirme kapsamında 5 yıllığına özel bir şirkete kiralandı. Ancak araziyi kiralayan şirket, hiçbir şey yetiştirmediği gibi, arazideki imrenilecek güzellikte mevcut binlerce şeftali, elma, kayısı, çam, erik ağacı ve çeşitli türlerde üzüm bağlarının da bakımı yapmadı. Şirket kira bedelini de ödemedi. Bayramiç Mal Müdürlüğü, kiraların ödenmemesi nedeniyle sözleşmeyi dördüncü yılın sonunda feshedip, Bayramiç Asliye Hukuk Mahkemesi'nde alacak davası açtı.

10 YIL ÖNCE İMRENİLİYORDU

Hukuk mücadelesi sürerken, şirketin terkettiği atıl kalan arazideki meyve ağaçları, hatta çam ağaçları bile kurudu, toprak çoraklaştı. Meyvecilik İstasyonu'ndaki idari binalar da bakımsızlıkta içler acısı bir hal aldı.

'Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur' atasözünü doğrulayan, 10 yıl önce herkesin imrenerek baktığı Bayramiç İlçesi'nin Ezine yolu girişindeki istasyonu bu durumdan kurtarmak için harekete geçen Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, beraberinde Bayramiç Kaymakamı Kemal Kızılkaya, Çanakkale Defterdarı Mustafa Işık, AK Partili Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan ile yerinde incelemelerde bulundu. 600 dönümlük  arazinin durumunu görünce  şaşkınlığını gizleyemeyen Vali Çınar, hemen alternatif projeler hazırlanmasını istedi.

NE YAPILACAĞI BELLİ DEĞİL

Kaymakamlık, tesisin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne devredilmesini istedi. Ancak Maliye Bakanlığı, kaymakamlığın bu talebini kabul etmedi. Adalet Bakanlığı da araziye yarı açık cezaevi yapmak için kaymakamlığa yazılı başvuruda bulundu. Ancak, Adalet Bakanlığı'nın bu girişimi Bayramiçliler'i rahatsız etti. Halk cezaevi yapılmasına karşı çıkarken, Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan ise, arazinin akibetinin henüz belli olmadığını, ilgililerle birlikte proje hazırlama aşamasında olduklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Özelleştirme Kurbanı Meyve Üretme İstasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement