Özelleştirmeye Karşı Demiryolunda Yürüyüş - Son Dakika
Güncel

Özelleştirmeye Karşı Demiryolunda Yürüyüş

Özelleştirmeye Karşı Demiryolunda Yürüyüş

Demiryollarının özelleştirilmesi uygulamalarına karşı olan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyesi bir grup İstanbul Halkalı İstasyonu'nun şantiye alanında basın açıklaması yaparak yürüyüşe başladı.

17.11.2014 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demiryollarının özelleştirilmesi uygulamalarına karşı olan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyesi bir grup İstanbul Halkalı İstasyonu'nun şantiye alanında basın açıklaması yaparak yürüyüşe başladı.

BTS üyesi bir grup demiryollarının özelleştirilme uygulamalarına karşı olduklarını göstermek için İstanbul'un da aralarında bulunduğu Balıkesir, Van, Gaziantep ve Zonguldak tren garlarından hareket ederek Ankara'da bulunan TCDD Genel Müdürlüğü önünde toplanmak üzere yürüyüş başlattı. Grup, Halkalı Tren İstasyonu'nun bulunduğu şantiye alanında saat 13.00 sıralarında basın açıklaması düzenledi. Ellerinde, "Demiryollarının özelleştirme uygulamalarına karşı yürüyoruz" yazılı bir pankart taşıyan grup, "Demiryolu halka kapatılamaz", "AKP halka hesap verecek", "Demiryolu halkındır, halkın kalacak" ve "TOMA'ya değil, ulaşıma bütçe" şeklinde slogan attı.

DEMİRYOLLARININ ÖZELLEŞTİRİLMESİ, BİZİ YOLLARA DÜŞÜRDÜ

Grup adına basın açıklamasını okuyan BTS Genel Hukuk Sekreteri Coşkun Çetinkaya, bugün başlattıkları yürüyüşün 24 Kasım Pazartesi günü Ankara'da bulunan TCDD Genel Müdürlüğü önünde son bulacağını belirterek,  şöyle konuştu:

"Bizleri yollara düşüren isminde adalet olan ancak bununla tam tersi uygulamalar sergileyen AK Parti'nin ve bürokratlarının demiryollarındaki adaletsiz uygulamalarıdır. Demiryolu hizmetini kamu hizmeti olmaktan çıkartarak, ticarileştirmeyi ulaşım hakkının metalaşmasını, parası olanın bu hizmette daha iyi yararlanmasını ve ucuz işgücü kullanımının önünü açmayı planlayan Türkiye Demiryolu ulaştırmasının serbestleştirilmesi hakkındaki yasa tasarısı mecliste kabul edilmiştir. Özelleştirmenin sıkıntılı olacağı, demiryollarında çalışanlarında bu süreçte sıkıntılar yaşayacağı ve kazanılmış hakların zarar göreceği bir süreç olacaktır. Tüm bu olumsuz koşullarla ilgili olarak kamuoyu oluşturmak ve toplumu bilgilendirmek ve tepkimizi göstermek amacıyla bu yürüyüşü başlattık." - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Özelleştirmeye Karşı Demiryolunda Yürüyüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement