Özev Mütevelli Heyeti Başkanı Toptan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Özev Mütevelli Heyeti Başkanı Toptan Açıklaması

(ÖZEV) Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan, "Anneler, kendilerini güçlü hissettikçe etraflarına karşılıksız sevgi verebilen varlıklardır" dedi.

11.05.2012 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı

(ÖZEV) Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan, "Anneler, kendilerini güçlü hissettikçe etraflarına karşılıksız sevgi verebilen varlıklardır" dedi.

Toptan, Anneler Derneği Zonguldak Şube Başkanlığı'nca Bakacakkadı beldesindeki 100. Yıl Atatürk Hizmet Köyü'nde düzenlenen "Anneler Günü" etkinliğinde yaptığı konuşmada, toplumda anneler ve babalar günüyle ilgili yanlış bir algı olduğunu, bu tür günlerin yılda bir gün değil, her gün olması gerektiğini söyledi.

Toplumda bu tür günleri algılayamayan insanların olduğuna dikkati çeken Toptan, şöyle konuştu:

"Annelerin ve babaların hakkı bir gün ile sınırlandırılmamalıdır. Anne yüreğinde sabrı, sevgiyi, ilgiyi ve güzelliği barındıran çok değerli bir varlıktır. Bu değerli varlığın yüreğinde bitmez bir pınar gibi görünen önemli değerler beslenmeye muhtaçtır. Onun besin kaynağı da çevresindekilerin sevgisi ve ilgisidir. Annelerimiz sadece buna muhtaçtır. O nedenle bu bitmez tükenmez gibi bize hissettirdikleri pınarı biz kendi sevgimizle ve bilgimizle beslemeliyiz. Anneler, kendilerini güçlü hissettikçe etraflarına karşılıksız sevgi verebilen varlıklardır. O nedenle geleneklerimiz ve dinimiz bize anne ve babamıza iyi davranmayı, onları hoş tutmayı, el üstünde tutmayı emretti. Bütün annelerin gününü kutluyorum."

Türk Anneler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nevin Aytaç da bütün annelerin günün kutladığını belirtti.

- ZONGULDAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Özev Mütevelli Heyeti Başkanı Toptan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement