Özgecan Aslan Cinayeti - Son Dakika
Güncel

Özgecan Aslan Cinayeti

Mersin'de geçen yıl 11 Şubat'ta evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen 19 yaşındaki Özgecan Aslan, Samsun Barosu Kadın Hakları Komisyonunca anıldı.

11.02.2016 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de geçen yıl 11 Şubat'ta evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen 19 yaşındaki Özgecan Aslan, Samsun Barosu Kadın Hakları Komisyonunca anıldı.Samsun Barosu Kadın Hakları Komisyonundan yapılan yazılı açıklamada, üniversite öğrencisi Özgecan'ın cinsiyetinden kaynaklı nedenle hunharca öldürülmesinin ardından bir yıl geçtiği hatırlatıldı.

Tüm Türkiye'nin Özgecan Aslan'ın uğradığı vahşetten sonra tek yürek tek ses olduğu vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bianet verilerine göre son bir yılda 278 kadın daha öldürüldü, 133 kadın ve kız çocuğuna tecavüz edildi, 202 kadın erkekler tarafından fuhşa zorlandı, 386 kadın cinsiyetinden kaynaklanan sebeplerle erkekler tarafından yaralandı, 208 kadın taciz edildi. Bu haberlerin ardından 'Ruj sürmeseydi, o saatte dışarı çıkılır mı, kız çocuğu evde babasını tahrik etmeyecek şekilde giyinmeli, kız öğrenciler pantolon giydiği için erkekleri tahrik ediyor, ortalıkta böyle gezerseniz sonunuz Özgecan gibi olur' gibi şeyler yazıldı. Kadına karşı şiddet bir insan hakkı ihlalidir. Türkiye de kadınlar açıkça cinsiyetleri nedeniyle ayrımcılığa tabii tutuluyor, eğitim olanaklarından yoksun bırakılıyor, erken yaşta evlendiriliyor, aile içi cinsel ve fiziksel şiddete maruz kalıyor."

Açıklamanın sonunda, uluslararası sözleşmelerin de dikkate alınarak "toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması", "kadın cinayetlerinin önlenmesi" ve "kadının insan haklarının sağlanması" amacıyla etkili organların oluşturulması yönünde ilgililer göreve davet edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özgecan Aslan Cinayeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement