Özgecan Aslan'ın Öldürülmesi - Son Dakika
Yerel

Özgecan Aslan'ın Öldürülmesi

Özgecan Aslan\'ın Öldürülmesi

Eğitim Bir-Sen Patnos Şubesi Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Derya Mutlu, Mersin’in Tarsus ilçesinde Özgecan Aslan’ın (20) hunharca katledilmesini kınadı.

19.02.2015 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim Bir-Sen Patnos Şubesi Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Derya Mutlu, Mersin'in Tarsus ilçesinde Özgecan Aslan'ın (20) hunharca katledilmesini kınadı.

Sendika binasından gazetecilere açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Patnos Şubesi Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Derya Mutlu, vicdanları sızlatan bir kadın cinayeti haberiyle yeniden karşı karşıya kalmış bulunduklarını belirtti. Mutlu, "Bildiğiniz gibi Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015 tarihinde kayıp olarak aranan ve vahşice öldürüldükten sonra bir dereye atılarak yakıldığı anlaşılan üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan'nın acı haberi 14 Şubat 2015 Cumartesi günü tüm Türkiye'yi yasa boğmuştur. Toplumumuzu derinden etkileyen, yürekleri sızlatan, hunharca katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın haberiyle sarsılmış bulunmaktayız. Hemen her gün kadına yönelik şiddet haberleriyle uyanıyoruz. Kimisi aile içinde şiddete maruz kalmakta, kimisi sokak ortasında saçından sürüklenmekte, kimisi sayısız bıçak darbeleriyle katledilmekte ve işte bunlara eklenen bir yenisi de Özgecan Aslan cinayetidir. Bu cinayet olayı ülkemizin her yerinden günlerdir protesto edilmekte, özellikle sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyümekte. Fakat ne acı bir gerçek ki Özgecan Aslan cinayeti de diğer cinayetler gibi en fazla birkaç hafta sonra unutulmaya yüz tutacak. Her acı olayın ardında söylendiği gibi ateş düştüğü yeri yakacaktır. Bu da gösteriyor ki toplumumuz bu gibi konularda hassas, duyarlı olmasına rağmen yeterli bilince sahip değildir. Bu haberler, vicdanı eğitilmemiş, insani değerleri içselleştirememiş, merhametsiz nesillerin yetişmekte olduğunun ne yazık ki bir göstergesidir. Patnos Eğitim Bir-Sen Kadın Kolları olarak bu olayı esefle kınıyoruz, acımızı dile getiriyoruz, Özgecan Aslan'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır diliyoruz. Temennilerimiz bu acı haberlerin bir daha yaşanmaması adına ülkemizde ve dünyada kadınların güven, huzur ve mutluluk içinde korkusuzca yaşamalarını Cenab-ı Allah'tan diliyoruz" dedi. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özgecan Aslan'ın Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement