Özgecan'ın Katiline Tepkiler Dinmiyor - Son Dakika
Yerel

Özgecan'ın Katiline Tepkiler Dinmiyor

Özgecan\'ın Katiline Tepkiler Dinmiyor

Bursa’nın Orhangazi ilçesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, yaptığı yazılı açıklamayla Özgecan’ın katiline en ağır cezanın verilmesini istedi.

19.02.2015 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Orhangazi ilçesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, yaptığı yazılı açıklamayla Özgecan'ın katiline en ağır cezanın verilmesini istedi.

Orhangazi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen Özgecan Aslan'ın katili için en ağır ceza verilmesini istedi. Kadın Meclisi'nden yapılan yazılı açıklamada, "İnsanlık dışı olarak yapılan bu cinayetin hiç bir müdafaası ve açıklaması olamaz. Kadına şiddet ve kadın cinayetleri her tarihte ola gelmiş bir gerçek. Artık bunun önüne geçilmesi gerekir. Bunun içinde öncelikle aile içi eğitimlerle başlamak gerek. Aile içinde bireylerin sevgi ve saygıyı eşit şekilde dağıtması gerekir. Bu tarz suçluların çoğunluğunun geçmişlerine baktığımızda aile içinde sevgi ve saygıyı görememiş insanlardan oluştuğunu görüyoruz. Başka Özgecan yitip gitmemesi için, toplumsal anlayışı, bireylerin birbirine olan saygı ve sevgisini pekiştirmek gerek. Bu tarz suça bulaşmış insanlarında en ağır şekilde cezalandırılmaları gerekmektedir. Özgecan ve onun gibi şiddete kurban gitmiş kadınlarımıza Allah'tan rahmet kederli aileleri içinde sabır diliyoruz" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özgecan'ın Katiline Tepkiler Dinmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement