Özgecan'ın Katilinin Cezaevinde Öldürülmesiyle İlgili 2'si Müdür 5 Kişi Açığa Alındı - Son Dakika
Güncel

Özgecan'ın Katilinin Cezaevinde Öldürülmesiyle İlgili 2'si Müdür 5 Kişi Açığa Alındı

Adalet Bakanı, Özgecan Aslan'ın katilinin cezaevinde öldürülmesiyle ilgili 2 cezaevi müdürü ile 3 görevlinin açığa alındığını açıkladı. Katil zanlısı ise sorguya alındı.

13.04.2016 11:51  Güncelleme: 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Özgecan Aslan'ın katilinin cezaevinde silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili konuştu. Bozdağ, ''İçeriden destek alınmadan cezaevine silah sokulamaz. 2 cezaevi müdürü ile 3 görevli açığa alındı. Bir görevlinin silahlı içeri soktuğuna dair bulgular var'' dedi.

"SİLAHI GÖREVLİNİN SOKTUĞUNA DAİR BULGULAR ELDE EDİLDİ"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken'in cezaevinde öldürülmesine ilişkin, "Bizim değerlendirmelerimize göre içeride görev yapan bir infaz koruma memurundan veya diğer bir çalışandan ancak destek alınarak yapılabilecek bir çalışma olduğunu değerlendiriyoruz. Elde edilen ilk bilgilere göre, silahın içeriye oradaki bir görevli tarafından sokulduğuna dair bulgulara rastlandı. Şu anda gözaltına alınmış durumda. Dışarıda ona yardımcı olan başkaları var. İçeride başkaları var. Onlarla ilgili de gözaltılar var. Soruşturma devam ediyor. 2 cezaevi müdürü ile 3 görevli de açığa alınmıştır. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Cezaevine silahın içeriden yardım suretiyle sokulabilmiş olmasını savunmak mümkün değildir. Bu güvenlik açısında bir zafiyettir. İhmali, kastı olan kim varsa onlarla ilgili her türlü adli, idari işlem yapılacak kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU ADAM SORGUDA

Bakan'ın açıklaması öncesi olayla ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altındöken ve babasını cezaevinde silahla vuran Gültekin Alan ile ona yardım ettiği ileri sürülen bir gardiyan ve bir kadın sorgulanmak üzere Adana Adliyesi'ne getirildi.


BİR GARDİYAN VE BİR KADIN YARDIM ETMİŞ

50 yıla hükümlü ve 10 yıldır Adana Cezaevi'nde bulunan 'suç makinası' olarak tanınan katil zanlısı Gültekin Alan ile diğer mahkumların ve cezaevi görevlilerinin ifadelerinin alınması ve güvenlik kameralarının incelenmesiyle silahlı saldırının nasıl gerçekleştiği belirlendi. 7 savcı ve 2 müfettişin yaptığı soruşturmanın ardından katil zanlısına bir gardiyan ve bir kadının yardım ettiği tespit edildi.


SİLAHI KADININ SOKTUĞU TAHMİN EDİLİYOR

Katil zanlısı Gültekin Alan'a, gardiyan A.Ö., zanlılar Eski Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı F.Y., H.B. ve G.B.'nin yardım ettiği tespit edildi. Savcılar tarafından sorgulanan zanlılar, bugün adliyeye sevk edildi. Zanlılardan kadının (G.B.) tabancayı cezaevine soktuğu tahmin edilirken, gardiyan ve diğer zanlıların da içeride yardım ettiği tahmin ediliyor.


CENAZENİN DEFİNİ SORUN

Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından önceki gece annesi Naciye Tan'a teslim edilen Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesi Tarsus'ta toprağa verilemeyince tekrar Adana Devlet Hastanesi morguna getirildiyse de, defin gerçekleşemedi. Tarsus ve Adana'da mezarlık yeri verilmediği ileri sürülen Ahmet Suphi'nin cenazesi hastane morgunda bekletiliyor. 'Çöpe mi atayım?' diyerek isyan eden anne Naciye Tan'ın dün morga girerek oğlunun cenazesine baktığı ardından da hastaneden ayrıldığı bildirildi.

BELEDİYELER YER GÖSTERMİYOR

Altındöken'in cenazesinin nerede nasıl defnedileceği merak konusu haline geldi. Sosyal medyada ise 'Yatacak yeri yok denilen bu olsa gerek' şeklinde yorumlandı. Anne Naciye Tan'ın avukatı İbrahim Kaplan cenazeyi Tarsus veya Kocaköy'de toprağa vermek üzere müracaat ettiklerini, ancak belediyelerin yer göstermediğini, bunun skandal olduğunu başka bir yere gömerek suç işlemediklerini söyledi.

Özgecan\'ın Katilinin Cezaevinde Öldürülmesiyle İlgili 2\'si Müdür 5 Kişi Açığa Alındı

Son Dakika Güncel Özgecan'ın Katilinin Cezaevinde Öldürülmesiyle İlgili 2'si Müdür 5 Kişi Açığa Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • Kurdooo: Zalimler İçin Yaşasın CEhennem Kim Yardım Ettiyse ALLAH Ondan Razı Olur 16 5 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: Bence Adama Af çıkmalı ,hak ediyor çünkü ... 7 10 Yanıtla
  • FAKİR: YİNE SÖYLÜYORUM BU CANİNİN ÖLÜMÜNE SEBEP OLANLAR BİLSİNLERKİ CEHNETİN EN GÜZEL YERİNDE YERLERİ HAZIRDIR ÖTESİ YOKTUR 8 8 Yanıtla
  • turk : vuranin eline saglik yardim edenlere cokk tesekkurler 13 3 Yanıtla
  • El kazim: bir müslümanin söylemesi gereken tek sey Allah günahlarini affetsin.ALLAH daha iyisini bilir demek lazim 8 6 Yanıtla
  • hatice kodel : biz onlarin odullendirmesini istiyoruz boyle adeletden korkusu kalmadi caydiri degil kadini pacavra gibi kullanip ertesi gun de ceza indirimi cikarim diyor halkin adeletinden bari korksunlarki bizde kendimizi birazda olsun teselli edelim 10 3 Yanıtla
  • Beşeri: Katil bu dünyada cezasını ölümle çekti, sırada öbür dünyası var. Ancak anne gözüyle olaya bakmak gerekir; her ne kadar canavar ruhlu katilde olsa anne yüreği cenazenin ortada kalmasına razı olmuyor. Çünkü bebekliğinden bu yana büyüttüğü, sıkıntılarını çektiği bir insana karşı (her ne kadar canavar ruhlu katli de olsa) son görevini yerine getirmek istiyor. 13 0 Yanıtla
  • Sinan A.: Affedilmelerini istiyoruz. 6 5 Yanıtla
  • BEYOGLU34: 1 aylik bebegin sut biberonunu sakincali bulup goruse almayan cezaevine silahi kim soktu 8 3 Yanıtla
  • coco cembo: Hakiki islami yasamadikca huzuru bulamayacaksiniz 8 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement