Cenaze Krizinde Sır Son! Özgecan'ın Katilinin Mezarı Bilinmeyecek - Son Dakika
Güncel

Cenaze Krizinde Sır Son! Özgecan'ın Katilinin Mezarı Bilinmeyecek

Özgecan Aslan'ın Adana'da cezaevinde öldürülen katili Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesi 5'inci günde gömüldü. Cenazesinin nereye defnedildiği açıklanmadı.

16.04.2016 02:04  Güncelleme: 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilen ve cezaevinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesi, 5 gündür bekletildiği hastane morgundan yakınları tarafından alındı.

TABUTUN ÜSTÜNDEKİ TÜLBENT DİKKAT ÇEKTİ

Gerekli onayların çıkmasının ardından Tan'ın avukatı İbrahim Kaplan, daha önce almış olduğu vekaletle birlikte cenazeyi teslim almak üzere Altındöken'in yakınlarıyla birlikte Mersin Devlet Hastanesi'ne geldi. Altındöken'in cenazesi, üstü açık bir pikabın kasasına konulurken, tabutunun üzerine de annesine ait olduğu belirtilen bir tülbent konulması da dikkat çekti.

CENAZE ADETA ORTADA KALDI

Yargılandıkları davada 'ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası' alan ve Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde babası Necmettin Altındöken ile aynı koğuşta kalan Suphi Altındöken, cezaevinde silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan oğul Altındöken, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, baba Altındöken de kasık bölgesinden yaralandı. Necmettin Altındöken'in tedavisi hastanede sürerken, oğlunun cenazesi ise adeta ortada kaldı.


NEREYE GÖMÜLDÜĞÜ SIR

Belediye izin vermeyince Adana ve Mersin arasında gidip gelen cenazenin defnedilmesi için tam 5 gün sonra onay çıktı. Suphi Altındöken'in annesi Naciye Tan'ın avukatının, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne yaptığı başvuruya olumlu yanıt çıktı. Cenazenin toprağa verilmesi için belediye aileye yer gösterdi, Mersin sınırları içerisinde bulunan mezarlığın nerede yer aldığı ise, güvenlik gerekçesiyle gizli tutuldu.


GAZETECİLERİN TAKİP ETMESİNE İZİN VERİLMEDİ

Gece, yakınları ve ailenin avukatı tarafından Adana Devlet Hastanesi morgundan alınan cenaze, pikaba konuldu. Adana- Osmaniye otoyolunda bir süre Osmaniye yönüne giden pikap, daha sonra Mersin'e yöneldi. Bir grup gazeteci de araçlarla pikabı takip etti.

Adana-Mersin otoyolu Tarsus kavşağında kontrol noktası oluşturan polis ekipleri, cenazeyi taşıyan pikabın geçişine izin verip, gazetecilerin araçlarını durdurdu.

YERİNİN BİLİNMESİNİ İSTEMİYORLAR

Altındöken'in ailesinin, cenazenin defnedileceği yerin bilinmesini istemediği öğrenildi. Necmettin Altındöken'in ise oğlunun cenazesine katılmasının beklenmediği ifade edildi.


CEZAEVİNDE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Hükümlü Ahmet Suphi Altındöken, 11 Nisan'da, Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüş, babası Necmettin Altındöken ise yaralanmıştı. Altındöken'in cenazesi, 12 Nisan'da saat 04.00'te Mersin'in Tarsus ilçesine götürülmüş, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin gece defin yasağı kararı olduğu ve hastane morgunda yer bulunmadığı gerekçesiyle sabah Adana Devlet Hastanesi morguna getirilmişti.

NE OLMUŞTU?

Üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Özgecan Aslan, Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te evine gitmek için bindiği minibüste öldürüldü.

Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 3 Aralık 2015'teki duruşmada, sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken'in "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs ve cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli suçlardan 27 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, baba Necmettin Altındöken'i, "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdı. Sanık Fatih Gökçe ise "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, nitelikli cinsel saldırı, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli suçlardan 24 yıl hapisle cezalandırıldı.

Hükümlü Ahmet Suphi Altındöken, 11 Nisan'da, Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda uğradığı silahlı saldırı sonucu ölürken, babası Necmettin Altındöken yaralandı.

Cenaze Krizinde Sır Son! Özgecan\'ın Katilinin Mezarı Bilinmeyecek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cenaze Krizinde Sır Son! Özgecan'ın Katilinin Mezarı Bilinmeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • Kilis.: Cenaze Kilise Gömüldü Arkadaşlar kiliste ayaklanmalar basladı 5 4 Yanıtla
  • canavar: en doğrusu buydu 8 0 Yanıtla
  • BORDOBERELİ: ATEŞİN BOL OLSUN !!! 6 2 Yanıtla
  • antalyali: cenaze arabasını takip etmek ne demek bu nasıl gazeticilik resmen ölünün bile kanı emiyorlar alttaki arkadaşında dediği gibi medyaya çeki düzen verilmeli 6 0 Yanıtla
  • AKSEKILI YORUK: GUNDEM GAYET GUZEL TAYYIBISTANDA TUM SORUNLAR BITMIS GIBI BIR ADI CANININ NEREYE GOMULECEGI VE ENSAR VAKFININ ONUNE YATMA MUHABBETLERI GUNLERCE KAMUYU MESGUL EDIYOR....BIZ BU KAFA YAPISIYLA DAHA COK CEKERIZ.... 4 2 Yanıtla
  • lodos: Bilen bilmeyende görsün dua okusun. 0 5 Yanıtla
  • KIYAMETE DOĞRU...: TEK CANİ BU SANKİ BU KADAR GÜNDEM OLDU... 5 0 Yanıtla
  • Duğrucu : yazıklar olsun bize ... 30 bin insanın katılın bey efendi diyoruz!!! 4 1 Yanıtla
  • gerçekler: tabikide yaptığı büyük yanliş bu na gösterilen tepkının on da biri vatan haınlerıne yapılmıyor onların neden kurşun sıktıkları bu topraklara gömülmesine izin veriliyor devletin cenaze araçlarıyla tasınıyor cesetleri onlarada ızın verılmesın 5 0 Yanıtla
  • meryem...kktc: hristyan mezarliga defnedildi.....devletin kararila 4 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement