Özgün Helikopter Projesi Tesisi Temel Atma Töreni - Son Dakika
Ekonomi

Özgün Helikopter Projesi Tesisi Temel Atma Töreni

Özgün Helikopter Programı kapsamında prototip helikopterlerin geliştirme, üretim ve alt sistem entegrasyon çalışmalarının gerçekleştirileceği Özgün Helikopter Prototip Geliştirme Tesislerinin temel atma töreni Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) Ankara Kazan'daki tesislerinde yapıldı.

05.08.2015 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özgün Helikopter Programı kapsamında prototip helikopterlerin geliştirme, üretim ve alt sistem entegrasyon çalışmalarının gerçekleştirileceği Özgün Helikopter Prototip Geliştirme Tesislerinin temel atma töreni Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) Ankara Kazan'daki tesislerinde yapıldı.

TUSAŞ'tan yapılan açıklamada, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile TUSAŞ arasında 2013 yılında imzalanmış olan Özgün Helikopter Programı kapsamında, 5 ton sınıfında, Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı (EASA) ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü sertifikalı sivil ve askeri kullanıma uygun helikopterler geliştirildiği hatırlatıldı.

Projenin ön tasarım aşamasının tamamlanmak üzere olduğu belirtilen açıklamada, helikopterlerin 2018 yılı içinde ilk uçuşunun gerçekleştirilmesinin hedeflendiği ve 2020 yılında hizmete girmelerinin beklendiği kaydedildi.

Program kapsamında prototip helikopterlerin geliştirme, üretim ve alt sistem entegrasyon çalışmalarının gerçekleştirileceği, içinde test laboratuvarlarının da yer alacağı tesislerinin temel atma töreninin bugün TUSAŞ'ın Ankara Kazan'daki tesislerinde yapıldığı ifade edilen açıklamada ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) şirketleri TUSAŞ ile ASELSAN arasında özgün helikopterlerde yer alacak aviyonik sistemlerin geliştirilmesi ve entegrasyonu için bir alt yüklenicilik sözleşmesi imzalandığı bildirildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu sözleşme kapsamında sivil ve askeri konfigürasyonda yaklaşık 40 adet ekipmandan oluşan aviyonik (havacılık elektroniği) sistem tasarımı gerçekleştirilecektir. Geliştirilecek aviyonik sistemlerin, Özgün Helikopterlerin dünya piyasasında rekabetçi ve yenilikçi olmasını destekleyecek ileri teknolojili modern yapıda olması planlanmıştır"

Açıklamada, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Bilgin ve TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törenlere, SSM Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, TSKGV Genel Müdürü Orhan Akbaş, SSM Müsteşar Yardımcısı ve ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şeker, SSM Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi. ASELSAN Genel Müdürü Faik Eken ile çok sayıda üst düzey yetkilinin katıldığı belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Özgün Helikopter Projesi Tesisi Temel Atma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement