Kılıçdaroğlu, Tahliye Edilen Necmiye Alpay ve Aslı Erdoğan'ı Aradı - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu, Tahliye Edilen Necmiye Alpay ve Aslı Erdoğan'ı Aradı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam tahliye olan dilbilimci Necmiye Alpay ile yazar Aslı Erdoğan'ı telefonla aradı.

30.12.2016 12:42  Güncelleme: 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Gündem gazetesi yazar ve yöneticilerine yönelik davada tahliye edilen gazetenin yayın danışma kurulu üyesi Aslı Erdoğan ve yazar Necmiye Alpay'a geçmiş olsun dileklerini iletti.

TELEFONLA ARADI: ARAMIZA HOŞGELDİNİZ

CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamada, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun, Erdoğan ve Alpay'ı telefonla aradığı ve geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Aramıza hoş geldiniz." dediği belirtildi.

TAHLİYE OLMUŞLARDI

'Terör örgütü propagandası' suçlamasıyla kapatılan Özgür Gündem gazetesi yazar ve yöneticilerine yönelik başlatılan soruşturmada haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen dilbilimci yazar Necmiye Alpay ve yazar Aslı Erdoğan 'yurt dışı yasağıyla' tahliye edilmişti.

NE OLMUŞTU

Özgür Gündem gazetesi, İstanbul 8'inci Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla 'terör örgütü propagandası yaptığı' gerekçesiyle geçici olarak kapatılmıştı.

'Örgüt propagandası', 'örgüt üyeliği' ve 'halkı kışkırtmak' suçlamaları yöneltilen Aslı Erdoğan, 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Necmiye Alpay, 'öngörülen cezanın miktarı, gazetedeki yayınlar ve yazılar, gazete içerisindeki konumu ve serbest kalması halinde kaçacağı' gerekçeleriyle 'silahlı terör örgütüne üye olma' ve 'devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak' suçlarından tutuklanmıştı.

Son olarak Erdoğan ve Alpay dahil dokuz isme ağırlaştırılmış müebbet istenmişti.

Kılıçdaroğlu, Tahliye Edilen Necmiye Alpay ve Aslı Erdoğan\'ı Aradı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu, Tahliye Edilen Necmiye Alpay ve Aslı Erdoğan'ı Aradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement