Özgür Gündem Gazetesinin 3 Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Özgür Gündem Gazetesinin 3 Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni Tutuklandı

Özgür Gündem gazetesinin “nöbetçi yayın yönetmenliği” kampanyasına katıldıkları gün gazetede yayınlanan haberler nedeniyle gözaltına alınan Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu tutuklandı.

20.06.2016 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özgür Gündem gazetesinin "nöbetçi yayın yönetmenliği" kampanyasına katıldıkları gün gazetede yayınlanan haberler nedeniyle gözaltına alınan Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu tutuklandı.

Özgür Gündem gazetesinin nöbetçi genel yayın yönetmenliği kampanyasına katıldıkları günlerde gazetede yayınlanan haberler nedeniyle haklarında soruşturma başlatılan Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu, "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklandı. İstanbul Nöbetçi 1'inci Sulh Ceza Hakimliği'nde savunması alınan Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Şebnem Korur, Özgür Gündem gazetesinin içinde bulunduğu durumdan dolayı dayanışma maksadıyla bir günlüğüne genel yayın yönetmenliği görevini üstelendiğini kaydetti. Korur, bu görev için kendisinin bizzat başvuruda bulunduğunu söyleyerek, "Çalışanlarla birlikte toplantıya katıldım. Baskıya konulacak haberler tartışıldı. Fakat bu haberlerin ve diğerlerinin düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında kaldığı kanaatinde olduğumdan gazetede yayınlanmasına dair herhangi bir itirazım olmadı" ifadelerini kullandı.

Basın özgürlüğünü savunmak için Özgür Gündem gazetesinin genel yayın yönetmenliği görevini üstlendiğini söyleyen Ahmet Nesin ise, "Ben Özgür Gündem'deki yazılarda terör propagandası görmedim" dedi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu da, 21 yıldır gazetecilik yaptığını ve 10 binin üzerinde haberde imzası bulunduğunu söyledi. Hakkında açılan tek soruşturmanın bu olduğunu belirten Önderoğlu, "Bir ülkede olabilecek en büyük tehlike medyanın tek sesli bandoya dönüşmesidir. Bugüne kadar hazırladığım yüzlerce medya raporu içerisinde bundan sonra kendimi ekleyecek olmak benim için gurur duyulacak değil, ülkemdeki demokratik temel değerlerin varlığı nokta itibari ile hazindir" dedi.

KCK PROPAGANDASI YAPMAKTAN TUTUKLANDILAR

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, ifadelerin ardından şüpheliler Şebnem Korur, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu'nun 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme, kararının gerekçesinde, şüphelilerin 30 Mayıs 2016, 7 Haziran 2016 ve 18 Mayıs 2016 tarihlerinde birer günlük nöbetçi olarak genel yayın yönetmenliği yaptıkları Özgür Gündem gazetesinde yer alan bazı haber ve beraberinde yayınlanan görsellerin silahlı terör örgütü PKK/KCK veya bu örgüte bağlı alt yapılanmaların propagandası yapmak mahiyetinde yazılar yazıldığı, örgüt adına suç işleyen güvenlik güçleri ile çatışan kişilerin övüldüğü belirtildi. Kararda, terör örgütü propagandası yaptıkları belirtilen şüphelilerin üzerlerine atılı suçu işledikleri yönünde kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut deliller bulunduğu gerekçe gösterildi.

KARARA ALKIŞLARLA PROTESTO

Adliye koridorlarında şüphelilere destek için bekleyen grup, kararı alkış ve sloganlarla protesto etti. Alkışlarla adliye dışına çıkan grup, adliye önündeki alanda basın açıklaması yaptı. Kararın haksız ve hukuksuz olarak nitelendirildiği basın açıklamasında "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine destek açıklaması yaptığı gerekçesiyle tutuklanan ve 40 gün sonra tahliye edilen akademisyen Kıvanç Ersoy, "Biz de onları yalnız bırakmayacağız, destek olacağız" dedi. Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından Özgür Gündem gazetesinin nöbetçi genel yayın yönetmenliği kampanyasına katılan bazı isimler hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan soruşturma başlatılmıştı. Savcılık, kampanyaya katılan isimleri sırayla ifadelerini almak üzere şüpheli sıfatıyla adliyeye çağırmıştı. Bugün sabah saatlerinde ifade vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu, savcılık sorgularının tamamlanmasının ardından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Özgür Gündem Gazetesinin 3 Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement