Özgür Gündem" Soruşturması Tamamlandı (Geniş Haber) - Son Dakika
Güncel

Özgür Gündem" Soruşturması Tamamlandı (Geniş Haber)

Özgür Gündem" Soruşturması Tamamlandı (Geniş Haber)

Ümit TÜRK, İstanbul DHAKanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi yazar ve yöneticilerine yönelik başlatılan soruşturma tamamlandı.

10.11.2016 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ümit TÜRK, İstanbul DHA

Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi yazar ve yöneticilerine yönelik başlatılan soruşturma tamamlandı. Aralarında gazetenin Yayın Danışma Kurulu üyesi ve yazarlarından Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay'ın da bulunduğu 4'ü tutuklu 9 kişi hakkında, "Silahlı terör örgütüne üye olma", "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma", "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve 6,5 yıldan 17,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

"ÖCALAN VE KARASU KÖŞE YAZARLIĞI YAPTI"

İddianamede Özgür Gündem Gazetesi'nin PKK ve KCK yöneticisi bir çok militanın görüşlerine ve yazılarına yer verildiği belirtildi. Abdullah Öcalan'ın 2012-2014 yıları arasında Ali Fırat kod ismiyle yazılarının yayınlandığı, PKK'nın yönetim kadrosunda yer alan Mustafa Karasu'nun takma isimle yazılar yazdığı, PKK'nın kurucularından Muzaffer Ayata'nın yazar kadrosunda bulunduğu, KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Bese Hozat kod adlı Hülya Oran'ın beyanlarına yer verildiği anlatıldı. Gazetede farklı tarihlerde yer alan ve örgütün propagandasını yaptığı ve amacına hizmet ettiği ileri sürülen çok sayıda haber ile Duran Kalkan, Mustafa Karasu gibi terör örgütü yöneticileri ile yapılan röportaj ve söyleşiler de iddianamede delil olarak gösterildi.

"YAYINLANAN HABERLERDE TERÖR ÖRGÜTÜNÜN PROPAGANDASI YAPILDI"

İddianamede, Özgür Gündem Gazetesi, terör örgütünün sözcülüğünü yaptığı, örgütün üst düzey yöneticilerinin açıklamalarını manşetten verdiği, terörist başı lehine başlatılan kampanyaların yandaş kitleye duyurulmasını sağladığı, yandaş kitlenin talebini bölge insanının genel görüşüymüş gibi yansıttığı, örgüt elemanlarının ölüm haberlerini 'infaz' olarak verdiği, şehit olan güvenlik görevlilerine hakaret edildiği, örgütün kanlı eylemlerini meşru gösterdiği, Türkiye aleyhine kamuoyu oluşturacak her türlü asılsız haberleri yayınladığı, Kürt kökenli vatandaşların üzerinden sözde inkar ve imha politikaları ile işkence uygulandığı lanse edilerek halkı kin ve isyana teşvik ettiği, değerlendirilmelerine yer verildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTENDİ

Gazetenin terör örgütünün güdümünde yayın yaptığı, şüphelilerin de bu amaçla gazeteyi tasarlayıp hazırladıkları belirtilen iddianamede, Yayın Danışma Kurulu üyesi ve yazarlarından Aslı Erdoğan, Genel Yayın Yönetmeni İnan Kızılkaya, Yazı işleri Müdürü Bilir Kaya, yöneticiler Bilge Aykut, Yazar Necmiye Alpay, Ragıp Zarakolu, Gazetenin imtiyaz sahibi Kemal Sancılı, Eren Keskin ve Filiz Koçali hakkında, "Silahlı terör örgütüne üye olma", "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma", "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve 6,5 yıldan 17,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Umut Tepe tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Ağustos ayında Özgür Gündem gazete binasına düzenlenen operasyonda gözaltına alınan yazar Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay, Genel Yayın Yönetmeni İnan Kızılkaya ve Yazı işleri Müdürü Bilir Kaya, "Silahlı terör örgütüne üye olma" iddiasıyla tutuklanmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Özgür Gündem' Soruşturması Tamamlandı (Geniş Haber) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement