Özgüven Hal Esnafının Sorunlarını Dinledi - Son Dakika
Yerel

Özgüven Hal Esnafının Sorunlarını Dinledi

Özgüven Hal Esnafının Sorunlarını Dinledi

Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, hal esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

30.04.2015 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, hal esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Başkan Özgüven, ekibiyle birlikte hal esnafının dükkanlarını tek tek gezerek, esnafın sorunlarını ve taleplerini dinledi. Ürünlerin hale girmemesi ve pazarda dağıtımının yapılmasını en önemli sorun olarak değerlendiren hal esnafı halin canlanması için semt pazarlarının denetlenmesi gerektiğini söyledi.

Hal esnafının vergi verdiğini, sigortalı eleman çalıştırdığını kaydeden esnaflar, Antalya, Mersin gibi illerden getirilen ürünlerin hale girmediğini ve pazarda toptan dağıtımının yapılarak haksız rekabet ortamının yaratıldığını ifade ettiler. Bu sorunun çözümünü mevzuatta yaşanan boşluğun kapatılması ve denetimlerin sıklaştırılması olarak gören hal esnafı, Başkan Özgüven'den destek istedi.

Hal esnafının sorunlarını dinleyen Özgüven, pazaryerine toptan mal çekildiği için halde satışların durma noktasına gelmesinin önemli bir sorun olduğunu kaydederek, "Bu sorunu çözmek için Belediye, Vergi Dairesi, İlçe Tarım Müdürlüğü, Sebzeciler Odası gibi kurum ve kuruluşlarla birlikte denetim mekanizmasını harekete geçirmek zorundayız. Haksız rekabete kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bu konuda üzerimize düşeni yapacağız" dedi.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven halin şehir dışına taşınması gerektiğini sözlerine ekleyerek, "Hali şehir dışına taşımak istiyoruz. Şehir merkezinde sıkışan ve hizmet noktasında önemli sorunlar yaşayan hali şehir dışında, geniş bir arazide ve daha modern bir yapıda yeniden yapmak istiyoruz. Bu konuda sizlerinde görüş ve düşüncelerinizi alacağız ve değerlendireceğiz" diye konuştu.

Halin şehir merkezine uzak olmadan taşınması gerektiğini söyleyen hal esnafı, Ereğli'nin üretim merkezi olduğunu, küçük esnafın da düşünülerek ulaşımın rahatça sağlanabileceği bir alanın hal yeri olarak yapılması gerektiğini vurguladı.

Hal esnafı ayrıca büyük marketlerin küçük esnafı da olumsuz etkilediğini bu soruna da kalıcı bir çözüm üretilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Başkan Özgüven sorunların not edildiğini ve çözüm noktasında gerekli çalışmaların yapılacağını kaydetti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özgüven Hal Esnafının Sorunlarını Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Ahmet MENEN Hal esnafı..: İleriki günlerde ziyaretlerinin tekrarını bekliyoruz 0 0 Yanıtla
  • Ahmet MENEN: Başkanımıza Hal e yaptığı ziyaretten dolayı teşekkür ederim. 0 0 Yanıtla

Advertisement