Özhaseki: Başkanlığı Bizden Sonraki Nesiller İçin İstiyoruz - Son Dakika
Güncel

Özhaseki: Başkanlığı Bizden Sonraki Nesiller İçin İstiyoruz

Özhaseki: Başkanlığı Bizden Sonraki Nesiller İçin İstiyoruz

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Başkanlık sistemini kendi iktidarımız için istemiyoruz.

30.12.2016 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Başkanlık sistemini kendi iktidarımız için istemiyoruz. Bizden sonra gelecek nesiller için istiyoruz" dedi.

Ak Parti Bünyan İlçe teşkilatını ziyaret eden Bakan Özhaseki, terör operasyonlarına değinirken şunları söyledi:

"Haziran seçimleri öncesi planlar yaptılar. Birilerinin istediği 'Büyük Kürdistan' projesiydi. Bunu başlattılar. Doğu'da çukurlar kazarak terörü azdırdılar. İki polisimizi evinde ensesinden vurdular. Bir askerimizi pazar alışverişi yaparken eşinin yanında arkasından vurdular. Bunlar işte bu kadar kalleşler. Biz korkarız zannettiler. Bunların kafalarını, gözlerini kırdık. Binlerce terörist etkisiz hale geldi. Şehirleri temizledik. Şimdi orada vatandaşla kucaklaşma sırası geldi. Artık yüzde 95 oy aldıkları yerlere giremiyorlar. Yüzleri yok. Kırsalı temizledik. Saklandıkları yerleri temizliyoruz."

Türkiye'yi ekonomik olarak boğma hareketiyle karşı karşıya olunduğunu belirten Özhaseki, "Allah bize Recep Tayyip Erdoğan ve sizin gibi bir millet vermiş. O badireleri de çok şükür atlattık. Şimdi ekonomik olarak boğma hareketi var. Biz kendi kaynaklarımızı harekete geçiriyoruz. Tedbirler alıyoruz. Bunun için arkadaşlarımız çalışıyor" dedi.

Bakan Mehmet Özhaseki, koalisyonların ülkeye faydalı olmadığı görüşünü savunurken, "Bize güçlü iktidarlar lazım. Anadolu'da güçlü olmalıyız. Yoksa yaşatmazlar. Bu sıkıntıyı gidermek için Anayasa çalışması yapılıyor. Bu koalisyonları bitiren bir sistem. Biz bunu gelecek için istiyoruz" diye konuştu.

Kendilerine istedikleri yasayı çıkardıklarının söylendiğini hatırlatan Özhaseki, "Evet çıkarıyoruz ama biz bunu gelecek için istiyoruz. Kendi iktidarımız için istemiyoruz. Bizden sonra gelecek nesiller için istiyoruz. Şimdi müthiş bir karşı çıkmaca var. 'Yüzde 99 oy çıksa bile izin vermeyeceğiz' diyorlar. Vatandaşın evet dediğine siz nasıl hayır dersiniz? 'Kul hakkı' diye bağırıyor. İftira yalanlarını bu millet gördü. Türkiye'de ikili yapı olmuyor. İnşallah bu düzenlenen yasa kabul edilecek. Neticesini sizler ve bizler göreceğiz" dedi.

Bakan Özhaseki, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan özel harekat polisi Cennet Yiğit'in babası Yahya Kemal ile annesi Huriye Yiğit'i evinde ziyaret etti.

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Özhaseki: Başkanlığı Bizden Sonraki Nesiller İçin İstiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı
    21:58 Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı

    Muş Valisi Avni Çakır, Şehit Jandarma Üsteğmen İsmail Moray Üs Bölgesi'nde görevli güvenlik güçleriyle iftar yaparak, zorlu şartlarda görev yaptıklarına şahitlik ettiğini ve onlardan gelecek yerel seçimlerde desteklerini istedi.

  • Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi
    21:57 Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi

    Eğil Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen iftar programına birçok vatandaş katıldı. Programda, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de yer aldı. İftar programı dualarla sona erdi.

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı
    21:46 Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı

    İstanbul Eyüpsultan'da yaşanan ölümlü kazaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Anne Eylem Tok'un olay yerine gitmesi ve kaçış planı yapması görüntülendi. Baba Bülent C.'nin ifadesiyle çelişen görüntüler de dikkat çekti. Polislerin T.C'nin Amerikan pasaportunu incelemesi de kameraya yansıdı. Olayın ardından Mısır'a kaçan şüphelilerin ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.

  • Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı
    21:45 Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı

    Van'da gençlerin yoğun bulunduğu alanlarda düzenlenen operasyonlarda 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda toplamda 242,96 gram esrar, 50,66 gram sentetik uyuşturucu, 14,19 gram sentetik kannabinoid, 2,81 gram eroin, 48 uyuşturucu hap ve 7 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan 29 şüpheliden 9'u uyuşturucu ticareti yapmak/uyuşturucu madde nakletmek suçundan, 20'si ise uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapıldı.


Advertisement