Özhaseki'den Baykal'a: Sapık Ne Dediğini Bilmiyor Herhalde (2) - Son Dakika
Güncel

Özhaseki'den Baykal'a: Sapık Ne Dediğini Bilmiyor Herhalde (2)

Özhaseki\'den Baykal\'a: Sapık Ne Dediğini Bilmiyor Herhalde (2)

'4 DEĞİL 14 TARAFIMIZ DÜŞMANLA ÇEVRİLİ'Bakan Mehmet Özhaseki, Nizip İlçesi'nde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Avrupa Birliği (AB) fonu ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapılan 7 bin 500 ton kapasiteli İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin açılışına katıldı.

17.03.2017 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'4 DEĞİL 14 TARAFIMIZ DÜŞMANLA ÇEVRİLİ'

Bakan Mehmet Özhaseki, Nizip İlçesi'nde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Avrupa Birliği (AB) fonu ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapılan 7 bin 500 ton kapasiteli İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin açılışına katıldı. Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, AB Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı François Begeot ve vatandaşların katıldığı açılış öncesi konuşan Bakan Özhaseki, son yüzyılda yer yüzü ısısının 1 derece, havadaki karbon miktarının ise yüzde 42 arttığını kaydetti. Bakan Özhaseki, bu değerlerin doğadaki dengenin bozulmasından kaynaklandığını anlattı. Türkiye'nin çevresinin düşmanlarla çevrili olduğunu ifade eden Özhaseki, şöyle dedi:

"Deprem risklerimiz var yer altında, üstünde de fitne var. '3 tarafımız denizlerle, 4 tarafımız düşmanla çevrili' derlerdi. Önceden bazen niye öyle diyorlar ki diye düşünürdüm. Ama şimdi geldiğimiz noktada görüyorum ki 4 tarafımız değil, 14 tarafımız düşmanlarla çevrili. 15 Temmuz'u geride bıraktık. Böyle önemli bir konuda meclisimiz bombalanmasına rağmen adam akıllı çıkıp geçmiş olsun diyen olmadı."

Hollanda'nın Türk bakanlara yönelik tutumunu da eleştiren Bakan Özhaseki, şunları söyledi:

"Ne kadar terörist varsa hepsi orada, toplantı gösteri yapıyorlar. Ama sizin seçtiğiniz bakanınızı konuşturmamak için ellerinden geleni yapıyorlar, köpekleriyle saldırıyorlar. Bizim bir ve diri olmamız lazım. Bu coğrafyada yaşamanın tek şartı var; güçlü olmak. Güçlü olmazsak; ezanımız okunmaz, bizi yaşatmazlar. O yüzden uyanık olmamız lazım. Önümüz açık, bunu bilin. Özellikle referandum sonrasında önümüz daha da açılacak. Anayasa kitapçığı şöyle bir atıldı insanlar perişan oldu. Bunu sürdürmemiz mümkün mü? Şimdiki sistemde Cumhurbaşkanı yetkisine bakın. Her türlü yetki var ama hiç bir şeyden sorumluluğu yok. Bir taraftan da sizin iş yapın diye seçtiğiniz bakanlar var. Şimdi gidiyor evet. Çünkü Başbakan ile Cumhurbaşkanı aynı cenahtan gelen kader ortaklığı yapmış insanlar. Onlar olmasa ne yapacağız oturup 'Yarabbi anlaşabilen insanlar gönder' diye dua mı edeceğiz? Önceden 3- 6 ayda değişen hükümetler var. 3- 6 ayda hükümet ne yapar. Ancak tebrikleri kabul eder, kendine gelen çiçekleri sular, çay ikram eder. Güçlü bir döneme geçelim diyoruz. Siz seçersiniz, onlar değiştirir. Zamanında oldu bunlar. Demirel de, Özal da, Erbakan hocaya da aynısı yaptılar. Belalar ve felaketler var. Ama şimdi şükürler olsun başımızda Erdoğan gibi bir lider var. Şimdi bu da kurumsal bir yapıya kavuşuyor. Türkiye'nin önü 16 Nisandan sonra daha çok açık."

AB Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı François Begeot ise, çevrenin korunmasına yardımcı olacak ve Türkiye'nin AB'ye katılmasına katkı sağlayacak bir projenin hayata geçirildiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Bakan Özhaseki ve beraberindekiler tesisin açılışını yaptı.

Mücahit YOLCU- Ahmet ÖZER/NİZİP (Gaziantep), -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Özhaseki'den Baykal'a: Sapık Ne Dediğini Bilmiyor Herhalde (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement