Özhaseki'den Bayram Mesajı - Son Dakika
Yerel

Özhaseki'den Bayram Mesajı

Özhaseki\'den Bayram Mesajı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

25.07.2014 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında, Ramazan Bayramı'nın Müslümanlara Allah'ın bir hediyesi olduğuna dikkat çeken Başkan Özhaseki, bu bayramla birlikte mübarek üç ayların sonuna gelindiğini belirterek, "Ramazan Bayramı, mübarek gün ve gecelerle dolu üç ayların bittiğini bizlere göstermektedir. Bu bayram, üç ayların sonu olan Ramazan'da, karşılığını Allah'tan bekleyerek oruç tutan ve ibadet eden müslümanlara Rabbimizin bir mükafatıdır. Üç ayların ve orucun bu dünyadaki mükafatını aldığımız gibi, inşallah öteki dünyadaki mükafatını da kazananlardan oluruz" dedi.

"GÖZYAŞI DİNSİN, İNSANLIK HUZUR BULSUN"

Bulunduğumuz coğrafyanın hoşgörü ve sevgi ortamına fazlasıyla ihtiyaç duyduğunu ifade eden Başkan Özhaseki, her gün onlarca insanın can verdiği İslam coğrafyasına dikkat çekerek, "Bayramların en önemli özelliklerinden birisi kardeşlik, sevgi ve hoşgörü ortamı oluşturmasıdır. Filistin'de, Mısır'da, Suriye'de, Irak'ta, Doğu Türkistan'da ve dünyanın değişik yerlerinde yaşayan müslüman kardeşlerimiz için işte böyle bir ortama ihtiyaç var. Hatta tüm insanlığın böyle bir ortama ihtiyacı var. Dualarımızla buna katkı sağlamalıyız. Biz gönlümüzü geniş tutarsak herkese yer olur. Bu dünyayı cennete ve cehenneme çevirmek bizim elimizde. İnşallah gönlümüz geniş olur ve yaşadığımız ortamı cennete çeviririz" diye konuştu.

Bayramların en önemli özelliklerinden birinin de akraba, eş ve dostları ziyaret etme fırsatını yakalama olduğunu ifade eden Başkan Özhaseki, bunun ihmal edilmemesi gerektiğini kaydederek, "Ramazan Bayramını fırsat bilip uzun süredir görmediğimiz akrabalarımızı, eş ve dostlarımızı, yaşlılarımızı ve düşkünlerimizi ziyaret ederek onların gönüllerini almalı, çevremizdekilerle hediyeleşerek kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendirmeliyiz. Ayrıca bu bayramı, dargınların barışması ve barıştırılması için bir vesile kılmalıyız. Ben bu vesile ile tüm Kayserili hemşehrilerimizin bayramını tebrik eder, şehrimiz, ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını dilerim" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özhaseki'den Bayram Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement