Özkan, 14 Mart Tıp Bayramı'nı Kutladı - Son Dakika
Yerel

Özkan, 14 Mart Tıp Bayramı'nı Kutladı

Özkan, 14 Mart Tıp Bayramı\'nı Kutladı

Mardin’in Midyat ilçesinde, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan AK Parti Mardin milletvekili aday adayı Dr. Nihat Özkan, AK Parti’nin sağlık alanında büyük kazanımlara imza attığını söyledi.

14.03.2015 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Midyat ilçesinde, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan AK Parti Mardin milletvekili aday adayı Dr. Nihat Özkan, AK Parti'nin sağlık alanında büyük kazanımlara imza attığını söyledi.

AK Parti Mardin milletvekili aday adayı Dr. Nihat Özkan, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Midyat'ta düzenlenen etkinliğe katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Özkan, tanı ve tedavi olanaklarının yakın geçmişte hayali edilmeyecek kadar geliştiğini söyledi. Hastanın mutluluğunu sağlıkta aradığını, ancak sağlıklı kişilerin de mutlu olamadığını dile getiren Özkan, çoğu insanın sağlığını değerini ancak kaybettikten sonra anladığını ifade etti. Tıp dalında elde edilen mesleki gelişmelerin hem çok zor hem de zaman aldığını kaydeden Dr. Özkan, hastaların yüzyıllar boyunca iyileşebilmek için ilahi güçlerin himayesi altına sığınmak istediklerini daha sonra bu işleri sihirbazlar, büyücü ve şarlatanların karıştığını söyledi. Tıpta kuralın, bak, gör, anla, dene, öğren ve öğret hiyerarşisi ile oluştuğuna dikkat çeken Özkan, "Şimdi sormak gerekir. Teknik ve tedavi elde edilmiş yeniliklere karşı hekim ahlakının meziyetleri aynı şekilde gelişti mi? Hasta hekimi hep ilahi güce sahip biri olarak görür. Bu nedenle hekimin ahlaken, ruhen ve bedenen sağlıklı ve dengeli olmasını ister. Ayrıca ondan sevgisini, hoşgörüsünü, şefkatini, hünerini tevazu içinde gönlünü almak, güvenini kazanmak başlı başına bir hünerdir. Hastaların faziletli, vicdanlı, dengeli, dürüst, tok gözlü hekimler tarafından tedavi edildiklerini görmek, bizlere yaşlanmakta olan bir neslin son temsilcilerine huzur vermektedir" dedi.

Hükümetin sağlık alanında yaptığı reform niteliğindeki yatırım ve hizmetlerin vatandaşları son derece memnun ettiğine de işaret eden Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti hükümetimizin özellikle son yıllarda sağlık alanındaki başarılı çalışmaları ile dünya ülkeleri arasında önemli bir mesafe kat etmiştir. Hükümetimiz, her ferdin temel ihtiyacı olan sağlık hizmetini en güvenilir ve en kaliteli şekilde milletimize ulaştırmayı hedeflemiştir. Halkımızın desteği, sağlık personellerimizin ve doktorlarımızın çalışmaları ile 12 yıllık AK Parti hükümeti iktidarı dönemi süresince sağlık alanında büyük kazanımlara imza atıldı. Herkesin eşit derecede sağlık hizmeti alması amacı ile toplumuzun sağlık hizmetlerine ulaşması daha da kolaylaştırılmıştır. İnsan odaklı hizmet verilmeye başlanmış, bunun neticesinde sağlık hizmetleri vatandaşımızın ayağına kadar getirilmiştir." - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özkan, 14 Mart Tıp Bayramı'nı Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement