Özkan'dan Stk'larla Temayül Değerlendirmesi - Son Dakika
Yerel

Özkan'dan Stk'larla Temayül Değerlendirmesi

Özkan\'dan Stk\'larla Temayül Değerlendirmesi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mardin Milletvekili aday adayı Dr. Nihat Özkan, sivil toplum örgütlerine yönelik gerçekleştirilen temayül yoklamasının ardından, demokrasi şöleninin ikinci ayağını yaşadıklarını söyledi.

25.03.2015 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mardin Milletvekili aday adayı Dr. Nihat Özkan, sivil toplum örgütlerine yönelik gerçekleştirilen temayül yoklamasının ardından, demokrasi şöleninin ikinci ayağını yaşadıklarını söyledi.

Mardin'de sivil toplum örgütü temsilcileri, AK Parti Milletvekili aday adayları için yapılan temayül yoklamasında sandık başına gitti. Temayül yoklamasına katılan Özkan Mardin'de 2. bir demokrasi şöleni yaşandığını kaydetti. Mardin'de bu seçim döneminde yeni bir adım atıldığına dikkat çeken Dr. Özkan, "AK Parti Mardin Milletvekili aday adaylarının belirlenmesi konusunda bir yenilik yaşıyoruz. AK Parti teşkilatları bu seçim döneminde ilk defa uyguladıkları bir yöntemi hayata geçiriyorlar. STK'lar, dernekler, odalar, bildiğimiz tüm sosyal dernekler, ticari kuruluşlar, meslek odaları, işçi örgütleri, işçi temsilcileri hepsi buraya gelip AK Parti'den milletvekili aday adayları ile ilgili kurulan sandıklarda görüş beyan ediyorlar. Ben bunu son derece önemli buluyorum. Yani merkezi idarenin oluşturulması veya TBMM'nin oluşturulmasında seçilecek milletvekili adaylarının tespitinde ne kadar geniş katılım sağlanabilirse, ne kadar geniş kitlelere sorabilirseniz, o kadar doğru insanı seçersiniz. O nedenle bunu önemsiyorum. Mardin'de demokrasi şöleninin ikinci ayağını yaşıyoruz. Daha önce teşkilatların ne düşündüğüne ilişkin bir temayül yoklaması yapılmıştı. Sandık demokrasi, halkın iradesinin hakim olması, egemenlere, egemen güçlere, vesayete halkın baş kaldırması ve onların karşısına iradesini koyması demektir. Bugün böyle bir gün yaşıyoruz. İnşallah bugün buradan çıkacak sonuçlara göre AK Parti'de Mardin'den kim aday olacak sorusunun cevabına ciddi bir katkı vermiş olacak. Bu nedenle çok sevinçliyim" dedi.

"SEÇİM ÇALIŞMALARIMI BAŞLATTIM"

7 Nisan'da AK Parti'den Mardin milletvekili adayı olacakların açıklanacağını ifade eden Dr. Nihat Özkan, "Ben de o listenin içinde olsam da olmasam da bir dava adamı şuuru ve bilinciyle 7 Haziran'a kadar burada çalışacağım demiştim. Çalışmalarımı başlattım, 7 Nisan'ı da beklemiyorum. AK Parti beni aday yapsa da yapmasa da ben seçimlerin akşamına kadar AK Parti teşkilatları ile beraber, köy, kasaba, mahalle kapı kapı dolaşacağım. 7 Haziran seçimlerinde AK Parti için insanlardan oy talep edeceğiz. Çünkü bu seçimleri önemsiyorum. 7 Haziran seçimleri çok ciddi bir eşik, çok ciddi bir kırılma noktası. Paralel yapı ile mücadele, yeni bir anayasanın yapılması, başkanlık sistemine geçiş, çözüm sürecinin başarıya ulaşması, Türkiye'nin 10 bin dolar kısır döngüsünden kurtulup 15 bin 20 bin dolar kişi başı milli gelire doğru yönelmesi açısından ben 7 Haziran seçimlerini son derece stratejik ve kritik buluyorum. Türkiye bu kritik eşiği kazasız, belasız atlatabilirse hem Türkiye hem Mardin için çok güzel şeyler olacak diye bekliyorum" diye konuştu.

Dr. Nihat Özkan, Mardin'de dikkatini çeken iki grup olduğunu ifade ederek açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bu gruptan birincisi gençler, ikincisi kadınlar. Mardin'de kadınlar çok aktif. Kadınlar sosyal faaliyetlerde yer almak istiyorlar. Daha önceki Türkiye'de 28 Şubat'ın oluşturduğu baskı nedeni ile evlerinden dışarıya çıkartılamayan kadınların sosyal hayatın her yerinde yer alması, iş bulması, üretmesi, kendi ekonomik özgürlüğünü sağlaması için Mardin'de kadınlara yönelik birtakım projeler yapmamız lazım. Buna yönelik çalışmalarım var. Yakında kadınlara yönelik Mardin'de neler yapacağız, büyük bir ekiple beraber saha araştırması yapıyoruz. Daha sonra üniversitedeki bilim insanları ve sivil toplum kuruluşları ile beraber kadınlara ilişkin projelerimizi açıklayacağız. İkinci sosyal grup olarak önemsediğim gençlere yönelik olarak çok ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor. Çünkü, gençlerin Mardin'de işsizlik oranı yüksek. İşsiz bir genci bekleyen çok büyük tehlikeler var. Bu nedenle gençlere iş bulunması, işsiz gençlerin eğitilmesi, yönlendirilmesi, mesleki tecrübe kazanması bir liyakat alması, yani bir meslek edindirme kursuna giderek sertifika alması. Ayrıca sporla veya başka beceri kursları ile gençlerin buluşturulması için çok ciddi projeler yapmamız lazım. Bu anlamda üniversite ve orta öğrenim gençliği ile buluşarak gençlere yönelik birtakım projeler düşünüyorum. Gençlik merkezinden tutun da, gençlik lokalleri, semt sahaları, hala sahalara, basketbol, voleybol sahalarının artırılmasına, tüm ilçelerde gençlik merkezi oluşturulmasına ilişkin birtakım çalışmalarımız var. Onları da yakında paylaşacağız." - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özkan'dan Stk'larla Temayül Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement