Özkul'dan Darbe Girişimine Kınama - Son Dakika
Yerel

Özkul'dan Darbe Girişimine Kınama

Özkul\'dan Darbe Girişimine Kınama

Bir grup askerin darbe girişimi sonrası tepkiler gün geçtikçe büyürken İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Ord. Prof.Dr. Cafer Özkul’da yayımladığı mesaj ile hain darbe kalkışmasını nefretle kınadığını belirtti.

18.07.2016 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir grup askerin darbe girişimi sonrası tepkiler gün geçtikçe büyürken İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Ord. Prof.Dr. Cafer Özkul'da yayımladığı mesaj ile hain darbe kalkışmasını nefretle kınadığını belirtti.

Özkul yayımladığı mesajında 15 Temmuz 2016 tarihinde başta Ankara ve İstanbul'da olmak üzere, farklı şehirlerde devleti ele geçirmeye ve bütünlüğün ortadan kaldırılmasına yönelik FETÖ/PDY çetesi tarafından darbe girişiminde bulunulduğunu hatırlatarak, "Girişilen bu onursuz, alçak, milli ve manevi hissiyattan uzak teşebbüsü şiddetle ve nefretle kınıyorum" ifadelerine yer verdi.

Özkul, "Ülkemizin ve milletimizin dirliğini, birliğini, kalkınmasını ve ilerlemesini hiçbir şer odağının, yapılanmanın, sekteye uğratamayacağına olan inancımızı yineliyor, bu tür hainliklerin ve ihanetlerin bizi korkutup yıldıramayacağı, aksine, milletimizin birbirine sıkıca kenetlenmesine ve demokrasiye olan inancımızın pekişmesine vesile olacağını belirtmek istiyorum. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere devlet büyüklerimizin, emniyet mensuplarımızın, ordumuzun, bütün partilerin ve Yüce Türk milletinin, ülkemizde demokrasi ve hukuk devletinin sürdürülmesi ve istikrarı yolundaki destek ve dayanışmalarıyla, demokrasi ve dirlik düşmanı, çıkar odaklı dış güçlerin aracılığı ve uşaklığı vazifesini üstlenen FETÖ/PDY terör örgütünün bu hain kalkışması başarısız kılınmıştır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde devletin ve milletin verdiği mücadelenin sürdürülmesinden yana olduğunu belirten Özkul, "Doğal olarak, büyük bir duyarlılıkla demokrasi safında yer almış olan YÖK ve Üniversitelerimiz de, FETÖ/PDY mensuplarından tamamen arınıncaya kadar bu mücadeleye devam etmelidir. Bu tip hain örgütleşmelerin Akademik Dünya'dan men edilmesi ve bir daha hortlamaması için, Aşağıdaki hususları dikkate alan acil bir 'Yükseköğrenim ve Bilimsel Araştırma Reformu' hazırlanmalıdır. Ar-Ge ve Yükseköğrenim birbirlerinden ayrı düşünülemez kuralından hareketle, Üniversitelerimiz yeniden yapılandırmalıdırlar. "Bilim ve teknoloji üretme" ile "yüksek kaliteli öğrenim ve eğitim" misyonlarını birlikte yürütmeye odaklanmalıdırlar. Özellikle doktora tezi savunabilme koşulları ile araştırma görevlilerinin seçimi, atanmaları ve statüleri yeniden gözden geçirilmelidir" ifadelerini kullandı.

Üniversitelerin organizasyonu ve öğretim üyeleri statülerinin de yeniden düzenlenmesi gerektiğini kaydeden Özkul, "Her öğretim üyesine iki misyonunu da birlikte götürme imkanı verilmelidir. Akademik kariyerde ilerleme, kamu hizmeti kalitesi ve verimliliğine dayanmalı, etik kurallara uymayı şart koşmalıdır. Üstelik, ekip çalışmasını ve emekli oluncaya kadar üretkenliği teşvik edici olmalıdır. Atamalar, sağlıklı bir rekabet dinamiği ortamında ve liyakate göre yapılmalıdır. Akademik kariyere erişme ve ilerleme ne kadar liyakat kurallarına uygun ve adaletli olursa, ne kadar mesleki ahlak değerlerine önem verirse, insanlarımızın vefa borcu bahanesi ile birilerinin adamı olma ihtimali o kadar az olur" dedi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özkul'dan Darbe Girişimine Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement