Özlü : "Bu Saldırı Öncekilerden Çok Daha Hayasız Bir Saldırıydı" - Son Dakika
Güncel

Özlü : "Bu Saldırı Öncekilerden Çok Daha Hayasız Bir Saldırıydı"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili, "Bu saldırı öncekilerden çok daha hayasız bir saldırıydı.

07.08.2016 03:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili, "Bu saldırı öncekilerden çok daha hayasız bir saldırıydı. Bu saldırıda kendini mehdi zanneden bir soytarının peşine takılmış asker üniforması içerisindeki teröristler vardı. Bu milletin silahları ne yazık ki bu milletin üstüne doğrultuldu. Tarihimizin en alçak, utanmaz ve yüzsüz ihanet şebekesiyle karşı karşıya kaldık." dedi.

Konya'da Mevlana Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine katılan Özlü, Türkiye'nin her yerinde demokrasi nöbetinin devam ettiğini anımsattı.

Özlü, bu toprakların tarih boyunca birçok "hayasız akın" gördüğünü belirterek, Çanakkale ve İstiklal Harbinde millet olarak alçakları yurda uğratmadıklarını aktardı.

15 Temmuz gecesinde o alçaklara bir kez daha "dur" denildiğini dile getiren Özlü, "Ancak bu saldırı her zamankinden daha farklıydı. Bu saldırı öncekilerden çok daha hayasız bir saldırıydı. Bu saldırıda kendini mehdi zanneden bir soytarının peşine takılmış asker üniforması içerisindeki teröristler vardı. Bu milletin silahları ne yazık ki bu milletin üstüne doğrultuldu. Tarihimizin en alçak, utanmaz ve yüzsüz ihanet şebekesiyle karşı karşıya kaldık." diye konuştu.

"Üst akıl bu hainleri Türkiye'ye karşı maşa olarak kullandı"

Özlü, üst aklın bu hainleri Türkiye'ye karşı bir maşa olarak kullandığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Bunlar kendi kıt akıllarınca bir plan yaptılar ama Allah'ın da bir planı olduğunu unuttular. Zannetiler ki Recep Tayyip Erdoğan bunlara teslim olacak ve yurt dışına kaçacak. Zannettiler ki bu millet bunların ülkemizi işgal etmesine devleti yıkmasına seyirci kalacak. Bunları tanklarla sokaklarda cirit atarken milletin suspus olacağını, korkacağını ve sineceğini zannettiler. Bunlar milletimizi yanlış tanımışlar. Kendileri korkak, sinsi, hesapçı ve tehditçi oldukları için milletin de öyle olacağını sandılar. Ancak bu millet vatan söz konusu olduğunda hesapla kitapla zaman kaybetmedi. Bu millet Malazgirt'in Mohaç'ın, Preveze'nin, Çanakkale'nin İstiklal Harbimizin kahramanlarının torunları olduğunu gösterdi. Bu millet bir oldu, iri oldu, diri oldu hep birlikte Türkiye oldu."

Özlü, şimdi bu birlik ve beraberliğin korunması, birlik ve beraberlikten güç alınması gereğine işaret etti.

15 Temmuz'da yeniden dirilen ruh ile güçlü ve lider bir Türkiye inşa edilmesi gerektiğini aktaran Özlü, şunları kaydetti:

"Emin olun bugün Türkiye 15 Temmuz'dan çok daha güçlü bir Türkiye'dir. Bir millet yeniden uyanmıştır. Diriliş başlamıştır. Pazar gününe kadar bu nöbetleri sürdüreceğiz. Pazar günü inşallah Yenikapı'da tarihi bir miting gerçekleştireceğiz. Dünya tarihinde belki de ilk defa böyle dev bir miting yapılacak. İktidar ve muhalefet el ele verip demokrasi manifestosuna imza atacağız. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, CHP ve MHP liderleri bütün milletle beraber güçlü şekilde 'Bu vatan sahipsiz değildir, bu vatanı böldürmeyeceğiz, demokrasiden asla taviz vermeyeceğiz, FETÖ maşasını bir kere daha kullanmanıza hiç birimiz rıza vermeyeceğiz' diye bütün dünyaya haykıracağız. Öyle gür bir sedayla haykıracağız ki kulaklarını ne kadar tıkarsa tıkasınlar sesimizi duymak zorunda kalacaklar."

"Hazreti Mevlana'dan feyz alsalardı bu ihanete kalkışmazlardı"

Özlü, FETÖ'cülere karşı çok dikkatli ve uyanık olunması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bakın Konya'da bunların bir üniversitesi vardı, kapatıldı. Üniversitenin ismi de Mevlana Üniversitesi. O üniversitenin resmi twitter hesabından milleti tehdit eden twitler atılmaya devam edildi. İnsan Hazreti Mevlana'nın ismiyle Pensilvanya'daki şarlatanın ismini birlikte anmaya utanır ama bunlarda utanma yok. Bunlarda amaca ulaşmak için her yol mübah. Bunlar kendi sapkın ütopyalarını gerçekleştirmek için her türlü rezaleti yapabilecek zavallı varlıklar. Bunları Hazreti Mevlana'nın ismini kullanması sizi sakın şaşırtmasın. Hatırlayın çektikleri dizide Hazreti Peygamber'i kamyonete bindirdiler. 'Hazreti Peygamber rüyamızda twitleri ikiye katlayın dedi' diyerek ona iftira atmaktan çekinmediler. Hazreti Peygamber'e bu iftirayı atanlar, Mevlana Üniversitesi diye üniversite açarlarsa, sonucun böyle olması kaçınılmaz. Bunlar keşke Hazreti Mevlana'dan bir nebze olsun feyz ve bereket alabilselerdi. Hazreti Mevlana'nın feyzinden bir damla nasipleri olsaydı ülkelerine karşı bu ihanete kalkışmazlardı."

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in daha önce ettiği bedduaları hatırlatan Özlü, "Milletimiz o hainin gerçek yüzünü zaten o gün görmüştü. Hoşgörü kılıfında nasıl bir nefretle yaşadıklarını artık hepimiz biliyoruz. Haksız beddua, edene geri döner, bunlara da öyle oldu. Bedduaları bunlara geri döndü. Bunlar iyi günleridir. Yaptıkları tüm kötülüklerin hesabını bunlara ödeteceğiz." ifadelerini kullandı.

Özlü, 15 Temmuz'dan beri Türkiye'nin destan yazdığını, bu destanın pazar günü taçlanacağını bildirdi.

Özlü : "Bu Saldırı Öncekilerden Çok Daha Hayasız Bir Saldırıydı"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özlü : 'Bu Saldırı Öncekilerden Çok Daha Hayasız Bir Saldırıydı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement