Özlük Haklarını İsteyen İşçiler Grev Yaptı - Son Dakika
Yerel

Özlük Haklarını İsteyen İşçiler Grev Yaptı

Özlük Haklarını İsteyen İşçiler Grev Yaptı

Bingöl’de demiryolu deplase işinde çalışan yaklaşık 300 işçi, çalışma saatleri, maaş zamları ve keyfi uygulamalarla özlük haklarının gasp edildiğin iddia ederek grev yaptı.

26.04.2014 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'de demiryolu deplase işinde çalışan yaklaşık 300 işçi, çalışma saatleri, maaş zamları ve keyfi uygulamalarla özlük haklarının gasp edildiğin iddia ederek grev yaptı.

Edinilen bilgiye göre, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Oymapınar köyü mevkiinde yapımı devam eden Palu-Genç- Muş demiryolu deplase işinde çalışan işçiler bu sabah saatleri itibariyle iş bırakma eylemi yaptı. Yaklaşık 300 kişi olduğu belirtilen işçiler, sabah saatleri itibariyle grev başlatan işçiler, şantiye önünde bir araya geldi. Firma yöneticilerinden özlük haklarının iyileştirilmesini talep eden işçiler, mesai kavramı, izin günleri, maaş ücretleri ve yıllık maaş zamlarının düzenlenmesini istedi. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, etrafta güvenlik önlemleri alırken, işçiler özlük haklarının iyileştirilmemesi halinde grevi sürdüreceklerini belirtti. Şantiye şefinin kendilerine keyfi muamelede bulunduğunu kaydeden işçiler, "Şantiye yönetimince alınan bazı keyfi ve kişisel hakları zedeleyici kararlardan dolayı bugün el ele vererek hak mücadelesi başlattık. Özellikle fazla mesaileri, tatil günü, çalışma mesaileri ve yıllık maaş zamlarımızın verilmemesinden yakınıyoruz. Ayda iki gün izin hakkı veriyorlar ve fazladan çalıştığımız mesai ücretlerini ödemiyorlar. Şantiye şefi, her söylediğinin hak hukuk gözetmeksizin eksiksiz olarak yapılmasını istiyor bizlere hırsızlık muamelesi yapılıyor. bu tür keyfi muameleden rahatsız oluyoruz" dedi.

Müteahhit firmaların köylü halkını işten dolayı zarara uğrattığını ileri süren işçiler, şantiye şefi ile kötü ve keyfi muamelede bulunan bazı yöneticilerin işten alınmasını istedi. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özlük Haklarını İsteyen İşçiler Grev Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement