Özülkü: "Aday da Çıkabilirim, Aday da Çıkartabilirim" - Son Dakika
Politika

Özülkü: "Aday da Çıkabilirim, Aday da Çıkartabilirim"

Özülkü: "Aday da Çıkabilirim, Aday da Çıkartabilirim"

Adana siyasetinin kilit ismi iş adamı eski politikacı Bülent Özülkü, "Seyhan seçimlerinin kaderini biz belirleyeceğiz.

30.01.2014 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana siyasetinin kilit ismi iş adamı eski politikacı Bülent Özülkü, "Seyhan seçimlerinin kaderini biz belirleyeceğiz. Aday da çıkabilirim, aday da çıkartabilirim" dedi.

Özülkü, Akdeniz TV'de katıldığı bir televizyon programında, yaklaşan yerel seçimler öncesi dikkat çekici yorumlarda bulundu.

CHP'nin durumunu masaya yatıran Özülkü, "CHP'de bir iktidar olma heyecanı göremedim. Keşke güçlü bir muhalefet olsaydı, bugün ülkedeki bu zikzaklar olmazdı" dedi. Özülkü, "Ekonomi konuşan bir muhalefet olsaydı, ırkçılık konuşan bir muhalefet olsaydı, siyasi baskıları konuşan bir parti olabilseydi CHP daha çok oy alabilirdi. Ben bu koşullarda CHP'nin Türkiye genelinde yüzde 27-28'lerde, AK Parti'nin yüzde 40'larda, MHP'nin yüzde 16'larda kendi oyunu koruyacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Türkiye'nin merkez sağda şiddetle bir partiye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Özülkü "Mevcut partiler çok yıprandı. Türkiye'nin yeni liderlere, yeni yüzlere ihtiyacı var diye düşünüyorum. Belediye seçimlerinden sonra bu iş kıpırdar. Ben merkez sağın kesin ve kesin olacağına inanıyorum" dedi.

"SOKAKTAKİ HERKES YENİ PARTİ BEKLENTİSİNDE"

Türkiye'deki siyasi tablo üzerine konuşan Özülkü, "AK Parti ve CHP'nin emanetçi oylarla kendilerini bir yerlere taşıdıklarını düşünüyorum. Geriye dönüp baktığımızda merkez sağın olduğu dönemlerde CHP'nin oyları yüzde 14 - 16'larda gidiyordu. Sağın oyları da yüzde 15 -12'ler arasında dolanıyordu. Zaten MHP marjinal partiydi. MHP'nin oyları da hep 12-16 arasında dönemlere göre oynuyordu. CHP'nin oylarına gelince şu an yüzde 28 - 30'larda oynuyor ama yüzde 14-16'nın arada kalan yüzde 14'i 15'i gibi, AK Parti'nin yine yüzde 15'i 20'i aralıkları gibi merkez sağın olmamasından kaynaklanan oylardan geliyor diye düşünüyorum. Her iki partide de eğer Türkiye önümüzdeki süreçte ki ben buna kesinlikle inanıyorum, belediye seçimlerinin arkasından cumhurbaşkanlığı seçimi gelecek, milletvekili seçimleri gelecek. 2014 yılı ekonomik olarak da sıkıntılı geçeceğe benziyor. Bu süreçte merkezde ciddi bir sağ parti kurulmasını istiyorum, kurulacağına da inanıyorum. CHP merkez sağı anlamaya çalıştı ama başarılı olamadı. MHP'de bunu başaramadı. AK Parti de uzaklaştı. Son iki sene de AK Parti merkez sağa yerleşir diye düşündük ama radikal sağa gidişte. Sokaktaki vatandaş, işadamı herkes yeni bir parti beklentisinde. CHP solu ifade edemedi, merkeze de oturamadı, merkez sağı da ifade edemeyince CHP maalesef güdük kaldı. AK Parti zaten bir patlama yapmıştı, alabileceği en yüksek oyu almıştı ki ben AK Parti'nin genel seçimlere de bu şekilde girse yine rahatlıkla 1. parti olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

"MECLİS ÜYELERİ ADANA'YI UÇURUMA GÖTÜRDÜ"

Programın sunucusu Yüksel Evsen'in, "Adana'daki siyasi yapı hakkındaki düşünceniz nedir?" sorusunu cevaplayan Özülkü şunları söyledi:

"Adana'daki siyasetçilerin yöneticiliğini skandal olarak görüyorum. Geçmişten bu yana bakıldığı vakit, Adana'da yaşanmış boş geçen büyük bir zamanın olduğu açık. Son dönem Durak'ın belediye başkanlığından kopması yerine Aldırmaz'ın vekaleten bakması sürecinde belediyede güzel işler yapıldı. Şehre baktığınızda birtakım değişiklikler yapıldı. Belediye meclis üyelerinin cirit attığı bir belediye olarak görüyorum. Belediye meclis üyelerinin kendini belediye başkanı gördüğü, 'Ben varım benden başkası yok. Ben istemezsem hiç bir şey olmaz' diye düşünen meclis üyeleri var. Belediye Meclis üyeleri Adana'yı uçuruma götürdü. Şu 3 -4 yıl hem ilçe hem de büyükşehir belediyelerinde meclis üyelerinin hakim olduğu bir belediye oldu"

Bülent Özülkü canlı yayında izleyicilerden gelen sorulara da yanıt verdi. Bir izleyicinin, "Yıldıray Arıkan CHP Büyükşehir adaylığından çekilecek, yerine başka isim atanacak. Bu mümkün müdür?" sorusuna Özülkü, "CHP'de iyi gitmeyen bir şeyler var. CHP'nin bir genel başkanı var, ama genel başkanının altında ses getiren bir kadro var. Bir kaos söz konusu. Gidecek mi kalacak mı bir sürü sorun var. CHP'de ciddi bir parçalanma gündemde. Seçimler bir sene daha uzatılsa buna ne ben karar verebilirim ne de Kılıçdaroğlu verebilir. 'Değişecek mi?' soruları bile karışıklığı yeterince gösteriyor. Değişir mi değişmez mi bunu ben bilemem" şeklinde görüşlerini dile getirdi.

"BEN SOLCUYUM AMA CHP SOL BİR PARTİ DEĞİL"

Birbirinden önemli açıklamaları ile dikkatleri üzerine çeken Özülkü CHP'nin Adana'daki durumunu masaya yatırdı. Özülkü, "Ben solcuyum ama CHP artık solcu değil. Bugüne kadar AK Parti'ye kişiliğim gereği hiç oy vermedim. CHP'nin sosyal demokratlıktan uzaklaştı" dedi.

Özülkü'nün adaylar hakkında yorumu ise " Soner Çetin'in Çukurova'yı zorlanarak kazanacağına inanıyorum. Ama kazanacaktır. Yüreğir'de Mahmut Çelikcan yine kazanacaktır. Adana siyasetinde bütün partileri toplasanız 50 tane siyasi adam yok. Devlet memurluğundan emekli olacak gibi siyaset yapıyorlar. Ben izlemedeyim, hangi partiyi destekleyeceğime bakmadım. İsim olarak hangi isim öne geçerse onu destekleyeceğim. Yeni olgular da ortaya çıkabilir, onlar da desteklenebilir, izlemedeyim" şeklinde oldu.

"SEYHAN BELEDİYE BAŞKANINI BEN BELİRLERİM"

Seçimin CHP ve AK Parti arasında geçecek gibi göründüğüne dikkat çeken Özülkü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buna biz yön vereceğiz. Seyhan seçimlerinin kaderini biz belirleyeceğiz. Aday da çıkarabilirim aday da çıkartabilirim. Ben bir Adanalı olarak partililerin performanslarını görmek istiyorum. İş adamı siyaset içinde olmalıdır. MHP yarış dışı kalır AK Parti ile CHP arasında geçer. Şubat ayının 8'i, 10'u gibi konuşmak istiyorum. CHP'nin tavrını net görmek istiyorum. CHP'nin kazanması muhtemel iki yer var; Çukurova ve Seyhan."

Programın son bölümünde aday olup olmama konusundaki soruyu yanıtlarken, Şubat'ın ikinci haftasında aday olup olmamaya karar vereceğini ifade eden Özülkü,

"Aday da çıkabilirim, aday da çıkartabilirim. Ben bir Adanalı olarak partililerin performansların görmek istiyorum. İş adamı siyasetin içinde olmalıdır. MHP yarış dışı kalır AKP ile CHP arasında geçer. CHP'nin tavrını net görmek istiyorum. Partiler projelerini ortaya koysun, ben de halktan biri olarak değerlendirip destekleyeceğim kişiyi ya da aday çıkıp çıkmayacağımı belirleyeceğim" dedi.

Zeydan Karalar'ın CHP için iyi bir isim olmadığını ileri süren Özülkü, aday gösterilseydi Yalçın Akyol ya da Tuncay Karaytuğ'un kazanma şansının yüksek olduğunu kaydetti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Özülkü: 'Aday da Çıkabilirim, Aday da Çıkartabilirim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement