Özverinin Nüansları Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Özverinin Nüansları Anlatıldı

Hayatı en çok etkileyen duygulardan biri olan özveri, usta tiyatro sanatçısı Filiz Coşkuner'in monolog performansıyla Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde anlatıldı.

24.01.2015 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beylikdüzü, tiyatronun usta oyuncularını ağırlamaya devam ediyor. "Özveri" adlı tiyatro oyunuyla sahneye çıkan Filiz Coşkuner, herkese hayatını sorgulattı. Tek kişilik sahne performansı izleyen seyirciler, özverinin hayata kattıklarını, onun yanında kaybettirdiklerini Coşkuner'den dinledi.

Oyuncunun kendi hayatından örneklere yer vererek yazdığı "Özveri" adlı oyunda, gerçek yaşamdan verilen anektotlar seyirciyi oyunun içine çekti. İzleyenler de oyunun sonunda kendi yaşadıklarından örnekleri ve oyundan çıkardıkları sonuçları oyuncuyla paylaştı.

"Özverili Olurken Kendinizi Unutmayın"

Ömrü boyunca hiç sevilmemiş, çevresine her zaman özverili davranarak öncelikle başkalarının duygularını önem vermiş, kendini ikinci plana atmış bir kadının hayatını anlatan oyun, aynı zamanda özverinin insanı nelerden geri bıraktığını da seyirciye aktardı. Fedakarlık yapmanın ve özverili olmanın da bir sınırı olması gerektiğinden bahsedildi. Özverili insanların kendilerini önemsemiyormuş gibi davranmalarından dolayı, karşısındakine göre değersiz gözükmesinden doğan olumsuzlukların da oluştuğundan söz eden Coşkuner, "Özverili olurken kendinizi de unutmayın. Değmeyecek insanlara özverili olmayın. Son olarak özverili olmak çok özel insanların yaşayabildiği bir duygu, herkes anlayamaz, o yüzden zarar göreceğinizi hissettiğiniz an hemen geride durun. Dikkatli olun" dedi.

Seyirciler Yaşadıklarını Anlattı

Oyunun sonunda sanatçıya çiçek vermek için sahneye çıkan Beylikdüzü Belediye Başkan Danışmanı ve Kültür Sanat Koordinatörü Erhan Bayladı, takdiminin ardından sanatçının da ona çiçek vermesi karşısında, performans için teşekkür ederek "Hayatta her şey olabiliyormuş, şaşırmamak lazım" dedi. Seyirciyle, tiyatro sonunda diyaloğa giren oyuncu, konukların oyundan çıkardıkları sonuçları, hayatlarından kesitleri dinleyerek onlarla fikir paylaşımlarında bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Özverinin Nüansları Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement