Özyiğit: "Kuyucuoğlu'nun Milletvekilliği Kesinleşti" - Son Dakika
Yerel

Özyiğit: "Kuyucuoğlu'nun Milletvekilliği Kesinleşti"

Özyiğit: "Kuyucuoğlu\'nun Milletvekilliği Kesinleşti"

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, HDP’nin, 1 Kasım seçim sonuçlarına ilişkin 4 merkez ilçedeki itirazı üzerine ilçe seçim kurullarının yaptığı incelemede, herhangi bir hata tespit edilmediğini belirterek, “CHP’nin Mersin’den 4 milletvekili çıkardığı, Serdal Kuyucuoğlu’nun parlamentoda Mersin’i temsil edeceği kesinleşmiştir.

04.11.2015 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, HDP'nin, 1 Kasım seçim sonuçlarına ilişkin 4 merkez ilçedeki itirazı üzerine ilçe seçim kurullarının yaptığı incelemede, herhangi bir hata tespit edilmediğini belirterek, "CHP'nin Mersin'den 4 milletvekili çıkardığı, Serdal Kuyucuoğlu'nun parlamentoda Mersin'i temsil edeceği kesinleşmiştir. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yoktur" dedi.

7 Haziran seçimlerinde Mersin'den ikinci sırada milletvekili seçilen Çilem Küçükkeleş, 1 Kasım'da milletvekilliğini, resmi olmayan sonuçlara göre 98 oyla kaybetmesi üzerine ilçe seçim kurullarına itiraz etmişti. Mersin kamuoyunda, Küçükkeleş7in itirazında haklı çıkması durumunda Meclis'e ikinci vekil olarak gireceği, CHP'den 4. sırada milletvekili seçilen Serdal Kuyucuoğlu'nun ise milletvekili olamayacağı yorumları yapılmıştı.

CHP İl Başkanı Özyiğit, HDP'nin itirazı ve kamuoyunda yapılan yorumlar üzerine bugün yazılı bir açıklama yaparak, ilçe seçim kurullarının itiraz incelemesinin tamamlandığını bildirdi. Akdeniz, Yenişehir, Mezitli ve Toroslar ilçe seçim kurullarının HDP'nin itirazlarını incelediğini, inceleme sonunda seçim sonucuna etki edecek bir hata tespit edilmediğini kaydeden Özyiğit, "Akdeniz, Yenişehir, Mezitli ve Toroslar'da ilçe seçim kurulları, geçersiz oylar üzerine yeniden inceleme yapmıştır. İnceleme sonunda seçim sonucunu değiştirecek herhangi bir hata tespit edilmemiş ve HDP'nin itirazı kurullarca reddedilmiştir. Bazı basın yayın organlarının seçimlerle ilgili haberlerinde partimizin 3 vekil çıkarmış gibi gösterildiğini görüyoruz. Bu bilgi doğru değildir. CHP'nin Mersin'den 4 milletvekili çıkardığı, Serdal Kuyucuoğlu'nun parlamentoda Mersin'i temsil edeceği kesinleşmiştir. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yoktur" ifadelerini kullandı.

CHP, 1 kasım seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre, Mersin'den Hüseyin Çamak, Fikri Sağlar, Aytuğ Atıcı ve Serdal Kuyucuoğlu'nu milletvekili olarak Meclis'e gönderdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özyiğit: 'Kuyucuoğlu'nun Milletvekilliği Kesinleşti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement