Özyiğit: "Mersin'de 100 Bin Oy Farkla Birinci Olacağız" - Son Dakika
Yerel

Özyiğit: "Mersin'de 100 Bin Oy Farkla Birinci Olacağız"

Özyiğit: "Mersin\'de 100 Bin Oy Farkla Birinci Olacağız"

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, 7 Haziran seçimi için Mersin’de toplumda üzerine toz kondurulamayacak insanlardan oluşan güçlü bir liste oluşturduklarını belirterek, CHP’nin Mersin’de birinci parti olacağını ve 100 bin oy fark atarak seçim başarısı gerçekleştireceğini iddia etti.

09.04.2015 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, 7 Haziran seçimi için Mersin'de toplumda üzerine toz kondurulamayacak insanlardan oluşan güçlü bir liste oluşturduklarını belirterek, CHP'nin Mersin'de birinci parti olacağını ve 100 bin oy fark atarak seçim başarısı gerçekleştireceğini iddia etti. Özyiğit, kadın ve genç noktasında yeterli temsiliyetin olmamasını ise eksiklikleri olarak değerlendirdi.

CHP İl Başkanı Özyiğit, il yöneticileriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, 7 Haziran'da yapılacak seçimde Mersin'den aday gösterdikleri listeyi değerlendirdi. CHP il binasındaki toplantıda, Türkiye'nin artık kritik bir döneme girdiğini ifade eden Özyiğit, "7 Haziran seçimleri için geri sayım başladı. Bu süreçte ülkenin kaderini etkileyecek, geleceği için çok önemli bir seçim yaşayacağız. Bu seçimde CHP olarak hem seçimlere hem de ülkenin yönetimine hazırız" dedi.

"KONTENJAN KOYMANIN ÖNEMİNİ ÖN SEÇİMDEN ÇIKAN SONUÇ GÖSTERDİ"

Mersin'de bir ön seçim yapılacağı sözünü verdiklerini ve örgüt kontrolünde bir ön seçim yaptıklarını anımsatan Özyiğit, ön seçimin hakim kontrolünde yapılmamasının parti içinde bazı spekülasyonlara ve güvensizliğe yol açtığını kaydetti. Bunun, insanların vesvesesi şeklinde oluşan değil, geçmişten aldıkları derslerle oluşan bir durum olduğuna dikkat çeken Özyiğit, "Ona da hak vermek lazım ama biz Sayın Genel Başkanımızdan aldığımız güvenle 'burada ön seçimde çıkacak olan liste aynen uygulanacak' sözünü verdik. Ayrıca, 'Mersin'de kontenjansız seçime gitmek büyük bir risktir, CHP olarak bu riski almamak gerekir' dedik. Sandığı koyalım ama diğer partilerin stratejik hedeflerine yönelik insan yerleştirmesine karşılık bizim binlerce seçmenimizle yapacağımız seçimde farklı sonuçlar çıkabilir. Dolayısıyla biz de kendimize bir emniyet sibobu ayırmalıyız. Biz bir kontenjan öngördük, genel merkezden iki kontenjan geldi" diye konuştu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ön seçimden çıkan sonuca göre kontenjanı birde bıraktığını kaydeden Özyiğit, "Ön seçimden çıkan sonuçları gördüğümüzde, üyelerimiz aynı yapıdan iki insanı üst üste birleştirmedi. Sıralamada değişik kesimlere hitap eden arkadaşlarımız ön seçimden çıktı. Üyelerimize teşekkür ediyorum. Sayın Genel Başkanımıza da teşekkür ediyorum, kontenjan atamalarında aynı şekilde uyguladı. Şimdi bir miktar eksiğimiz kaldı. Kontenjan koymanın ne kadar önemli olduğunu ön seçimden çıkan sonuç gösterdi" şeklinde konuştu.

"Bizim ikinci bölgeden oy almadan bir seçim başarısı elde etmemiz mümkün değil" diyen Özyiğit, ön seçimde merkez ağırlıklı adayların öne çıktığına işaret ederek, ikinci bölge aday eksiğinin 4. sıradan kontenjan adayı olan Mustafa Baysan'ın bu açığı kapattığını, 5. sıra adayı Serdal Kuyucuoğlu'nun ise Tarsus'u temsil edeceğini söyledi.

"SEÇİMDE 100 BİN OY FARK ATACAĞIZ"

Seçime ilişkin oldukça iddialı konuşan Özyiğit, "CHP Mersin'de birinci parti olacak ve 100 bin oy fark atarak bir seçim başarısı gerçekleştirecek. Bu beklenti içerisindeyiz. Buna yönelik çalışacağız. Dolayısıyla bu kaç milletvekiline tekabül ederse o kadar milletvekilini de Meclis'e taşımak için el birliğiyle örgütümüzle, ilçe örgütlerimizle, üyelerimizle bir seçim çalışma dönemi yaşayacağız. Seçim günü de seçimin son dakikasına kadar sandıkların bağıtlanıp kesin sonuç açıklanıncaya kadar o sandıkların üzerinde oturacağız, o sandıklara sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı.

Mersin'den milletvekili adayı olan Hüseyin Çamak, Fikri Sağlar, Aytuğ Atıcı, Mustafa Baysan, Serdal Kuyucuoğlu, Sibel Gazi Tabel, Ebru Çalışkan, Seyit Özananar, Ali Koç, Nevin Zaimoğlu ve Celal Çelik'i listedeki sıralarıyla tek tek tanıtan Özyiğit, kontenjan adayı ikinci bölgeden Mustafa Baysan'ın, Gülnar'da yapılan meslek yüksekokulunu yaparak isminin verildiği, son derece hayırsever ve yokluktan emeğiyle bugüne gelmiş bir iş adamı olduğunu vurguladı.

"KADIN VE GENÇ TEMSİLİNDE EKSİĞİMİZ VAR"

Kadın ve genç aday noktasında eksikleri olduğunu söyleyerek özeleştiri yapan Özyiğit, şöyle devam etti. "Bu listeyle Mersin'i kucaklamaya çalıştık ama ne kadar yapsak da bir eksiğimizin olduğunu biliyoruz. Çünkü ön seçim olduğu için de kadın ve genç noktasında yeterli temsiliyetinin olmadığını burada görüyoruz. Bunu bir eksiklik olarak tespit edebiliriz. Ancak CHP'nin İstanbul ikinci bölgede yaş ortalamasının 41 olduğunu, İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük kentlerimizde birinci sıralara kadın adayların kontenjan olarak konulduğunu söylersem Mersin'de başaramadığımız bu durumu biz ülke genelinde bir prensip olarak yerleştirmiş ve başarma noktasında bir çaba içerisinde olmuşuz."

"SEÇİM SÜRECİNE ODAKLANDIK"

Bu seçimde CHP'nin ön seçim yaparak o listelere tam sadakat sağladığının altını çizen Özyiğit, şunları söyledi: "CHP üyelerine güvendi. Üyelerinden çıkan sonuçla beraber halkın karşısına çıkıyor. Sayın Genel Başkanımız kontenjanları mümkün olduğu kadar az kullandı. Yüksek Seçim Kurulu'nun partilere verdiği yüzde 5 kontenjan hakkı ve yüzde 15'lik de partimizin tüzükten gelen Parti Meclisimize sunduğu bir yetki var. bu da 80-90 milletvekiline tekabül eder. Ancak, Genel Başkanımız sadece 10 kontenjan kullandı. Bunun biri de Mersin'de. Bunun diğer partilere örnek olmasını diliyorum. Şu anda seçim sürecine odaklandık. Daha fazla oy alabilmemiz için çok çalışmamız ve iktidar olmamız gerektiğini biliyoruz. Bunun için de sandıklara, ollarımıza sahip çıkıp, Türkiye gerçeklerini halkla yüz yüze paylaşmamız gerektiğini biliyoruz."

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Özyiğit, kontenjanın neden kadın aday için kullanılmadığı sorusuna "Kontenjanın kadın aday olması için genel merkeze çok baskı oluşturduk ama başarılı olamadık" yanıtını verirken, bir başka soru üzerine de "Listemiz güçlü, toplumda üzerine toz kondurulamayacak insanlar listede" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özyiğit: 'Mersin'de 100 Bin Oy Farkla Birinci Olacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement