PAGÇEV Çevre Haftası'na Hazır - Son Dakika
Güncel

PAGÇEV Çevre Haftası'na Hazır

PAGÇEV, 'Çevre Haftası'nı minik çevreciler ile kutlayacak.

03.06.2015 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl startı İstanbul'dan verilecek etkinlikler, Ankara, İzmir, Mardin ve Çanakkale'de de eş zamanlı devam edecek. Çevre Haftası kapsamında 5 Haziran'da Ortaköy'de düzenlenecek 6. Konuşan Balık Çocuk Şenliği'nde minik çevrecilerle bir araya gelecek olan PAGÇEV, yine Haziran ayından gerçekleştirilecek 'Beşiktaş Bisiklet Şenliği' ile etkinlikleri tamamlayacak. Aynı dönemde geri dönüşüm ve temiz çevrenin sağlıklı bir gelecek için önemini vurgulayanbilgilendirici eğitimlere de devam edilecek. İstanbul, Ankara, İzmir, Mardin ve Çanakkale etkinlikleri süresince geri dönüşüm kahramanı HEROP da miniklere eşlik edecek.

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı'nın (PAGEV) Geri Dönüşüm İktisadi İşletmesi olarak çalışmalarını sürdüren PAGÇEV, sürdürülebilir ve yeşil bir çevre için katkılarına devam ediyor. Çevre Haftası kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir, Mardin ve Çanakkale'de çevreci miniklerle bir araya gelecek PAGÇEV, geri dönüşümü hem bilgilendirerek hem de eğlendirerek anlatacak. Geri dönüşüm kahramanı HEROP da etkinliklerde katılımcılarla birlikte olacak.

PAGÇEV etkinlikleri İstanbul'dan start alıyor…

Çevre kirliliğine dikkat çekilmesi ve çocuklara geri dönüşüm bilincinin kazandırılması amacıyla düzenlenen faaliyetleri destekleyen PAGÇEV, bu kapsamda Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen su temalı "Kadrajımdan Kadıköy" Fotoğraf Yarışması'nın ödül sponsorluğunu üstlendi. Yarışmanın 3 Haziran'daki ödül töreninde deHEROP çocuklara geri dönüşümü anlatacak.

İstanbul'daki etkinliklerine devam eden PAGÇEV,5 Haziran'da KüçükçekmeceBelediyesi'nin anaokulundan liseye kadarki öğrenciler arasında düzenlediği geri dönüşüm ve çevre konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüller dağıtacak. Ayrıca yarışmalara katılan 72 öğrenci adına 544 adet fidan dikilecek ve yeşil bir çevre için bir adım daha atılmış olacak. Aynı gün etkinliğe Kâğıthane'de devam edecek olan PAGÇEV, çevrecileri bilinçlendirici ve eğitici bilgilendirmeler yaparak hediyeler dağıtacak.

Bu yıl Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Derneği tarafından 6.'sı düzenlenecek olan Konuşan Balık Şenliği'nde de yerini alacak olan PAGÇEV, Beşiktaş Belediyesi işbirliği ile 5 Haziran günü Ortaköy Meydanı'ndaçeşitli etkinlikler gerçekleştirecek. Organizasyon sırasında 20 dalgıç Ortaköy'de dalış yapacak sualtı kamerası ile deniz altındaki kirlilik meydandaki dev ekranlara yansıtılacak. Atıksız Denizler 'WFO' Türkiye çalışmalarını da yürüten PAGÇEV, deniz kirliliği konusundaki sunumunu katılımcılarla paylaşacak. AyrıcaBeşiktaş'taki okullardan 250 öğrenci ile kısa öykü, slogan ve resim alanlarında düzenlenecek yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller dağıtılacak ve Ortaköy meydanında şenlik alanı ve açık hava atölyesi oluşturulacak.

PAGÇEV, Çevre Haftası etkinliklerini Beşiktaş Bisiklet Şenliği ile noktalıyor…

PAGÇEV'in "Çevre Haftası' organizasyonlarının son durağı da yine İstanbul ve Beşiktaş Belediyesi. PAGÇEV, Haziran ayı sonunda Beşiktaş Belediyesi işbirliği ile Dolmabahçe-Aşiyan parkurunda gerçekleştirilecek bisiklet şenliğinde de yerini alacak. Etkinlik boyunca yaklaşık bin bisikletli taşıyacakları PAGÇEV tişörtleri ile şenliğe ayrı bir renk katacak.

Ankara, İzmir, Mardin ve Çanakkale'de çevreci minikler HEROP'la buluşacak…

Çevre bilincinin küçük yaştan verilmesi misyonundan hareketle eğitim ve bilgilendirme çalışmalarında ağırlık veren PAGÇEV, çevre haftasını Ankara Yeni Mahalle, Keçiören ve İzmir Buca'da ilk, orta ve lise düzeyindeki binlerce öğrenci ile kutlayacak. Sevimli HEROP katılan tüm öğrencilerle oyunlar oynayacak, minik hediyeleri ile onları sevindirecek. Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Çevre Yürüyüşü'ne de destek vermek üzere katılım sağlanacak. Ayrıca etkinliklere Çanakkale'de de devam edecek olan PAGÇEV, 30 hayvan barınağını şehre kazandıracak ve özel bir piknik ile öğrencilerle bir araya gelecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel PAGÇEV Çevre Haftası'na Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement