Pakistan'da hükümet karşıtı gösteriler - - Son Dakika
Güncel

Pakistan'da hükümet karşıtı gösteriler -

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, "Sivil, asker hep birlikte bağımsızlığımızı kutluyoruz.

15.08.2014 03:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, "Sivil, asker hep birlikte bağımsızlığımızı kutluyoruz. Bundan daha büyük özgürlük yürüyüşü olabilir mi?" dedi.

Başbakan Şerif, Pakistan'ın 68. bağımsızlık yıl dönümü nedeniyle ülkenin kurucusu Muhammed Ali Cinnah'ın bir süre yaşadığı Belucistan Eyaleti'nin Ziarat kentindeki evini ziyaret etti. Şerif'e ziyaretinde, Kara Kuvvetleri Komutanı ve Genelkurmay Başkanı Raheel Şerif de eşlik etti.

Başbakan Şerif, burada yaptığı konuşmada, Pakistan Adalat Hareketi ve Pakistan Halk Hareketi tarafından başlatılan hükümet karşıtı gösterileri kastederek, "Sivil, asker hep birlikte bağımsızlığımızı kutluyoruz. Bundan daha büyük özgürlük yürüyüşü olabilir mi?"dedi.

Hükümetinin, Pakistan'ın geleceğini inşa etmek için çalıştığını dile getiren Şerif, artık negatif siyasetin sona ermesi gerektiğini söyledi. Hesaplarını bir sonraki genel seçimleri kazanmak için değil, ülkenin ilerlemesi için yaptıklarını dile getiren Şerif, halkın enerjisinin boş yere tüketilmemesi gerektiğini ifade etti.

Geçen yıl ki seçimlerde hile yapıldığı gerekçesiyle Başbakan Şerif ve seçim komisyonunun istifa etmesi talebi ile Lahor'dan başkent İslamabad'a doğru Özgürlük Yürüyüşü adı altında hükümet karştı protesto başlatan Pakistan Adalet Hareketi Lideri İmran Han ise "Önce Başbakan Şerif mi, yoksa kardeşi Şahbaz Şerif mi istifa edecek göreceğiz. İslamabad'a Başbakan Şerif'in istifası için gidiyoruz"dedi.

Öte yandan İçişleri Bakanı Nisar Ali Han düzenlediği basın toplantısı ile hükümet karşıtı gösterilerin İslamabad'da yapılmasına izin verileceğini açıkladı. Han,Pakistan Adalet Hareketi ve Pakistan Halk Hareketi'nin gösterilerinin huzur içerisinde geçmesinde umduklarını söyledi. Lahor'dan hareket eden gösteri konvyolarının İslamabad ve Rawalpidi'ye girişlerine izin verileceğini ve bu karara paralel olarak yol üzerindeki konteynırların kaldırıldığunı ifade eden Han,"Ancak başkentteki diplomatik misyonların ve hükümet binalarının güvenliğinin tabii ki sağlayacağız. Sadece izin verilen noktalarda gösteriler olacak"dedi.

Bu arada Pakistan Adalet Hareketi partisinin iktidarda olduğu Hayber-Pakthunkva Eyaleti'nden, bir çok taraftarının İslamabad'a ulaştığı genel başkanları İmran Han'ı beklemeye başladıkları öğrenildi.

Pakistan Adalet Hareketi liderii İmran Han, 2013 Mayıs'ta gerçekleştirilen genel seçimlerde kedisine karşı hile yapıldığını idda etmiş, tüm kanuni girişimlerine karşın sonuçların yeniden gözden geçirilmesi talebinin sonuçsuz kaldığını açıklamıştı. Han, bunun üzerine Başbakan Şerif ve seçim komisyonunun istifası talebi ile Lahor'dan İslamabad'a Özgürlük Yürüyüşü adı altında protesto gösterileri başlatacağını duyurmuştu.

Pakistan Halk Hareketi lideri Tahir-ul Kadri'de geçtiğimiz Haziran ayında ülkeye devrim yapma iddası ile dönerek hükümetin istifasını istemişti.

Han ve Kadri'nin çağrısına uyan binlerce kişi başlatılan yürüyüşler çerçevesinde Lahor'dan İslamabad'a doğru ilerliyor.

Pakistan\'da hükümet karşıtı gösteriler -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'da hükümet karşıtı gösteriler - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement