Pakistan'da Hükümet Karşıtı Gösteriler - Son Dakika
Güncel

Pakistan'da Hükümet Karşıtı Gösteriler

Pakistan\'da Hükümet Karşıtı Gösteriler

Devlet televizyonu ofisini işgal eden göstericiler, bazı çalışanları rehin aldı Muhalefet lideri Han, televizyon binasını basanların kendi partisinden olmadığını söyledi.

01.09.2014 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan'da devlet televizyonu binasını işgal eden göstericilerin bazı çalışanları rehin aldığı bildirildi.

Özel Geo TV kanalı, muhalif lider Tahir-ul Kadri yandaşlarının devlete ait PTV ofisini işgal edişini gösteren görüntüler yayınladı. Görüntülerde Pakistan Halk Hareketi lideri Kadri lehine slogan atan göstericilerin, ellerindeki sopalarla bazı çalışanlara vurduğu belirtildi.

Kadri, kendisine destek veren göstericilere binayı boşaltmaya çalışan askerlerin emirlerine uymaları çağrısında bulundu.

Bu arada Pakistan Adalet Hareketi (PTI) Lideri İmran Han, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, "PTV'ye saldıranlar arasında PTI üyeleri yer almamaktadır. Devlet kanalını hedef alan bu eylemi hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Bu eylem, davamıza zarar vermektedir. PTI üyeleri, her zaman barışçıl bir tutum izlemiş ve silah kullanmamıştır" dedi.

Han, kendisine destek veren göstericilerin Başbakan Navaz Şerif'in evinin girişini kontrol altına aldıklarını belirtti.

Görgü tanıkları, parlamento binası, başbakanlık ofisi ve hükümete ait diğer binaları korumakla görevlendirilen askerlerin göstericilere müdahale etmediğini söyledi.

Başbakan Şerif'in istifası talebiyle 14 Ağustos'ta başlayan gösteriler, hafta sonu göstericilerin Şerif'in evine yaklaşma giriminde bulunması üzerine şiddet olaylarına sahne olmuştu. Üç kişinin yaşamını yitirdiği olaylarda 300'den fazlası da yaralanmıştı.

Ordu, Başbakan Şerif ve muhalefet liderlerine yaşanan siyasi krize bir an önce çözüm bulmak amacıyla görüşme yapmaları çağrısında bulunmuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'da Hükümet Karşıtı Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement