Pakistan'da Hükümet Karşıtı Protestolar - Son Dakika
Güncel

Pakistan'da Hükümet Karşıtı Protestolar

Pakistan Adalet Hareketi ve Pakistan Halk Hareketi konvoyları başkent İslamabad'a ulaştı.

16.08.2014 02:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkede hükümetin istifası için "Özgürlük Yürüyüşü" başlatan Pakistan Adalet Hareketi (PTI) ve Pakistan Halk  Hareketi (PAT) konvoyları başkent İslamabad'a ulaştı.

Ayrı konvoylar halinde hükümetin istifası talebiyle 14 Ağustos'ta Lahor'dan yola çıkan iki parti taraftarları da coşkuyla İslamabad'a girdi. Onlarca otobüsle başkente ulaşan ilk konvoy PAT, partililer tarafından karşılandı.

PAT lideri Dr. Tahir-ul Kadri'nin, İslamabad'a yakın ilçelerinden Mandra'da beklediği, kente daha sonra geleceği öğrenildi.

PTI taraftarları da PAT konvoyunun hemen ardından liderleri İmran Han ile İslamabad'a vardı. Havaalanı yolunu trafiğe kapatan partililer, liderleri Han'a büyük sevgi gösterisinde bulundu. PTI taraftarlarını taşıyan otobüslerin önünde onlarca motosikletli partili de Han'ın kente girişinde konvoyda yer aldı.

Daha sonra başbakanlık, bakanlık binaları ve diplomatik misyonların birarada bulunduğu ve kırmızı bölge olarak adlandırılan kesime yakın Aabpara bölgesinde kurulu sahneye gelen Han, yoğun yağmur altında partililere seslendi.

Han, Pakistan'ın geleceği için toplandıklarını ve "içi çürümüş sistemi" sonlandırmadan meydanlardan ayrılmayacaklarını söyledi. "Nasıl olsa bir gün öleceğim, en çok Pakistan için ölmek isterim" diyen Han, "Yarın tüm taleplerimizi açıklayarak, eylemlerimizi resmen başlatacağız. Başbakan Şerif de bunları iyi dinlemeli" ifadelerini kullandı.

PTI lideri Han, mayısta gerçekleştirilen genel seçimlerde kedisine karşı hile yapıldığını iddia etmiş, tüm kanuni girişimlerine karşın sonuçların yeniden gözden geçirilmesi talebinin sonuçsuz kaldığını açıklamıştı. Han, bunun üzerine Başbakan Navaz Şerif ve seçim komisyonunun istifası talebiyle Lahor'dan İslamabad'a "Özgürlük Yürüyüşü" adı altında protesto başlatacağını duyurmuştu.

Pakistan Halk Hareketi lideri Tahir-ul Kadri de haziranda ülkeye devrim yapma iddiasıyla dönerek hükümetin istifasını istemişti. - İslamabad

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'da Hükümet Karşıtı Protestolar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement