Pakistan'da Terörizme Karşı Yeni Adım - Son Dakika
Güncel

Pakistan'da Terörizme Karşı Yeni Adım

Hakkani hareketi yasaklandı BM terör listesinde yer alan örgütlerin mal varlıkları donduruldu.

22.01.2015 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan'da, Birleşmiş Milletler'in (BM) terör listesinde yer alan, aralarında Cemaat üd-Dava'nın da bulunduğu bütün örgütlerin mal varlıklarının dondurulduğu ve Afganistan'da yabancı güçlere karşı savaşan Hakkani hareketinin de yasaklandığı bildirildi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tasnim Aslam, haftalık basın toplantısında, terörle mücadelede ayrım yapmadan hareket ettiklerini ifade ederek BM Yaptırımlar Komitesi tarafından terör listesine eklenen ülkedeki örgütlere karşı acil harekete geçildiğini ve aralarında Cemaat üd-Dava'nın (Leşker-i Tayyibe'nin siyasi kanadı) da yer aldığı örgütlerin tüm mal varlıklarının dondurulduğunu belirtti.

Aslam, atılan son adımların, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin kısa süre önce İslamabad'a yaptığı ziyaretle ilgili olduğu yönündeki iddiaları reddederek "Aldığımız son kararların Sayın Kerry'nin ziyaretiyle bir ilgisi yok" dedi.

Öte yandan AA muhabirine konuşan ve isminin gizli kalmasını isteyen bir İçişleri Bakanlığı yetkilisi, "Afganistan'daki yabancı güçlere karşı faaliyet gösterdiği" belirtilen Hakkani hareketinin de Pakistan'da yasaklandığını doğruladı.

Pakistan Talibanı militanları tarafından 16 Aralık'ta Peşaver kentinde asker çocuklarının da gittiği sivil bir okula düzenlenen kanlı baskında 134'ü çocuk 150 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırının ardından Pakistan hükümeti, Taliban'ın iyi ve kötü olarak ayrılmayacağını açıklamıştı. "Kötü Taliban" ifadesinin Pakistan Talibanı için, "İyi Taliban"ın ise Hakkani grubunu da bünyesinde barındıran Afganistan Talibanı için kullanıldığı iddia ediliyordu. - İslamabad

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'da Terörizme Karşı Yeni Adım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement