Pakistan'da Hükumet Karşıtı Gösteriler - Son Dakika
Güncel

Pakistan'da Hükumet Karşıtı Gösteriler

Pakistan\'da Hükumet Karşıtı Gösteriler

Pakistan'da devam eden siyasal krizin çözülmesi için Genelkurmay Başkanı Rahel Sharif, hükumet ile protesto gösterisi yapan partiler arasında arabuluculuk yapıyor.

28.08.2014 22:55  Güncelleme: 23:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan'da devam eden siyasal krizin çözülmesi için Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı General Rahel Sharif, hükümet ile protesto gösterisi yapan partiler arasında arabuluculuk yapıyor.

Pakistan Halk Hareketi (PAT) ve Pakistan Adalet Hareketi partilerinin parlamento binası önünde Başbakan Navaz Şerif'in istifası talebiyle devam ettirdiği gösteriler sonucu ülkede süren siyasal krize çözüm bulmak amacıyla ordu devreye girdi.

PAT lideri Tahir-ul Kadri taraftarlarına seslendiği konuşmasında ordu tarafından müzakere masasına oturmak üzere davet aldıklarını açıkladı. Kadri, taraftarlarından daveti kabul etmesi yönünde aldığı desteğin ardından Başbakan Şerif ile görüşmeyeceklerini ancak General Sharif'e taleplerini ileteceklerini söyledi.

Öte yadan Pakistan Adalet Hareketi lideri İmran Han,General Sharif ile görüşmek üzere Rawalpindi'deki Genelkurmay Karargahı'na gitti.

Başbakan Navaz Şerif, General Rahel Sharif ile son 3 günde siyasal krizi görüşmek bugün ikinci kez bir araya gelmişti.

Pakistan Adalet Hareketi lideri İmran Han, Mayıs 2013'teki genel seçimlerde hile yapıldığını iddia etmiş, tüm yasal girişimlerinin sonuçsuz kaldığını açıklamıştı. Han, bunun üzerine Başbakan Navaz Şerif ve seçim komisyonunun istifası talebiyle Lahor'dan İslamabad'a yürümüştü.

Pakistan Halk Hareketi lideri Tahir-ul Kadri de devrim yapma iddiasıyla haziranda ülkeye dönerek hükümetin istifasını istemişti. - İslamabad

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'da Hükumet Karşıtı Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement