Pakistan'daki Okul Baskını - Son Dakika
Güncel

Pakistan'daki Okul Baskını

Azerbaycan ve Norveç saldırıyı kınadı.

17.12.2014 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan ve Norveç, Pakistan'ın Peşaver kentindeki okula düzenlenen ve öğrenci ile öğretmenlerden oluşan 148 kişinin ölümüne, 142 kişinin yaralanmasına neden olan saldırıyı kınadı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Pakistan devleti ve halkına başsağlığı, yaralılara acil şifa dilekleri iletildi.

Azerbaycan'ın da terör mağduru bir ülke olduğu hatırlatılan açıklamada, "Kardeş ülke Pakistan'da yaşanan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Terörün tüm çeşitlerine karşıyız. Pakistan hükümetinin terörle mücadele çabalarını destekliyoruz" denildi.

Norveç Dışişleri Bakanı Börge Brende de bir açıklama ile saldırıyı kınadı. Brende, Pakistan'da artan şiddet olaylarının kendisini derinden etkilediğini belirtti.

Brende, "Çocuk ve öğretmenlerin bu şekilde öldürülmesi kabul edilemez. Anlamsız bir eylemde bu kadar can kaybının olması trajik bir durum. Özellikle çocuk ve eğitimin önemini vurgulayarak verdiğimiz Nobel Barış Ödülü'nün akabinde böyle bir saldırının olması daha da üzücü" ifadesini kullandı.

Norveç'te 10 Aralık'ta düzenlenen Nobel ödül töreninde Pakistanlı 17 yaşındaki Malala Yusufzay, kazandığı 8 milyon kronluk (2,5 milyon TL) ödülü Pakistan'daki okullar için bağışlayacağını açıklamıştı. - Bakü

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'daki Okul Baskını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement