Pakistan'dan ABD'ye Tepki - Son Dakika
Dünya

Pakistan'dan ABD'ye Tepki

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in Dış İlişkiler Danışmanı Sertaç Aziz, Güney Asya'daki istikrarsızlıktan ABD'nin sorumlu olduğunu belirtti.

19.01.2016 07:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in Dış İlişkiler Danışmanı Sertaç Aziz, Güney Asya'daki istikrarsızlıktan ABD'nin sorumlu olduğunu belirtti.

Aziz, Pakistan parlamentosunun üst kanadı Senato'da yaptığı konuşmada, "ABD, Afgan cihadı döneminde kabilelerden oluşan bölgelerimizde kutsal savaşçılar yarattı ama savaş biter bitmez onları yalnız bıraktı. Bu da Pakistan ve bölgede yıllardır devam eden istikrarsızlığa neden oldu" dedi.

Pakistan'ın istikrarsızlığa cevabının demokrasisini güçlendirmesi olacağını aktaran Aziz, Obama yönetimine de bölgedeki rolünü gözden geçirmesi uyarısında bulundu.

ABD Başkanı Obama, geçen hafta yaptığı "Birliğin Durumu" konuşmasında, DAEŞ olmasa dahi dünyanın birçok noktasında istikrarsızlığın on yıllarca süreceğini ve bu durumdan yararlanmak isteyen yeni terör ağlarının bulunacağını söylemişti. Obama, istikrarsızlığın süreceği ülkeler arasında Pakistan ve Afganistan'ı da saymıştı.

Aziz, daha önce Obama'nın sözlerinin ardından yaptığı açıklamada, "ABD Başkanı'nın Pakistan ve Afganistan hakkında yaptığı açıklamalar kendi tahminleridir ve gerçekleri yansıtmamaktadır" demişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Pakistan'dan ABD'ye Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement