Pakistan'dan Afganistan'a 6 Ayda 6 Binden Fazla Roket Düştü - Son Dakika
Güncel

Pakistan'dan Afganistan'a 6 Ayda 6 Binden Fazla Roket Düştü

Pakistan\'dan Afganistan\'a 6 Ayda 6 Binden Fazla Roket Düştü

Taliban ile mücadele eden Pakistan ordusunun Afganistan topraklarına yönelik roketli saldırılarında 6 ayda 16 sivil öldü.

15.09.2014 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir kısmı Afganistan'da barındığı belirtilen Taliban militanları ile mücadele eden Pakistan ordusu tarafından Afganistan'ın sınırdaki Kunar vilayetine son 6 ayda 6 binden fazla roket atıldığı, bu olaylarda 16 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Afganistan'ın Kunar vilayeti İl Emniyet Müdürü Abdulhabib Sayedhel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınır vilayeti Kunar'a bağlı Şiygel, Serkanu, Dengam, Asmar, Vatapur ve Nari ilçelerine son 6 ay içinde Pakistan topraklarından atılan roket sayısının 6 bin 162 bulduğunu belirtti.

Saldırılarda 16 kişinin yaşamını yitirmesinin yanında ve 80 kişinin yaralandığını ifade eden Sayedhel, yaklaşık 500 ailenin de göç etmek zorunda kaldığını söyledi. Sayedhel, aralarında bir caminin de bulunduğu 60 evin tahrip edildiğini ve 481 hayvanın telef olduğunu söyledi.

Sayedhel ayrıca, Pakistan ordusu tarafından Taliban ile mücadele kapsamında Afganistan topraklarına yönelik roket saldırıların devam ettiğini, son bir haftada toplam 500 roket ve son 12 saate ise 80 roketin atıldığını kaydetti.

Emniyet Müdürü Sayedhel, Pakistan'ın roketlerini iki ülke arasındaki sınıra 7 kilometre mesafeden attığını, bu saldırıların 4 yıldan beri devam ettiğini, atılan roket sayısının Afganistan'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra arttığını kaydetti.

Kunar vilayetinin Pakistan ile 161 kilometre sınırı olduğuna değinen Afganistanlı yetkili, "Pakistan ordusunun roketli saldırılarına ağır silahlarla misilleme yapabiliriz. Afgan sınır askerleri de karşılık vermeye hazır. Ancak iki ülke arasındaki sınır ilçelerinde siviller zarar görecek. Biz bu yüzden karşılık vermiyoruz. Bu durumu her iki ülkenin diplomatik yollarla çözmesi gerek" dedi.

Afganistan Milli Güvenlik Konseyi, daha önce Afgan güçlerine Pakistan'ın herhangi bir roket saldırısına karşılık vermelerini istemiş, ancak Afgan güçleri bugüne kadar saldırılara hiçbir tepki göstermemişti.

Pakistan ise bu ülkeye sınırı olan Kunar vilayetinde Pakistan Talibanı'na mensup militanların barındığını savunuyor ve Afganistan'ı bunlara desteklemekle suçluyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'dan Afganistan'a 6 Ayda 6 Binden Fazla Roket Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.


Advertisement