Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Zakaullah Türkiye'de - Son Dakika
Güncel

Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Zakaullah Türkiye'de

Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Muhammed Zakaullah'a, Türk mevkidaşı Oramiral Bostanoğu tarafından "Türk Silahlı Kuvvetleri Liyakat Madalyası" takdim edildi.

11.12.2014 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Muhammed Zakaullah'a, mevkidaşı Oramiral Bostanoğu tarafından "Türk Silahlı Kuvvetleri Liyakat Madalyası" verildi.

Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliğnden yapılan yazılı açıklamada, Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Muhammad Zakaullah ve beraberindeki heyetin, 10-13 Aralık tarihleri arasındaki Türkiye ziyareti kapsamında Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genel Kurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu ve Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir ile görüştüğü bildirildi.

Pakistan heyeti ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz arasında gerçekleşen görüşmede, iki ülkenin Savunma alanındaki bağlarını güçlendirmek için yapılması gerekenler hususların görüşüldüğü, Bakan Yılmaz'ın Türkiye'nın savunma alanındaki tecrübelerini Pakistan  ile paylaşma sözü verdiği aktarılırken, görüşmede ayrıca, iki ülke arasında devam eden savunma projelerinin de ele alındığı belirtildi.

Denzi Kuvvetleri Komutanı görevine atandıktan sonra ziyaret ettiği ilk ülkenin Türkiye olduğunu öğrenilen Oramiral Zakaullah'ın, Bakan Yılmaz'a, ay başında Pakistan'ın Karaçi kentinde düzenlenen Uluslararası Savunma Fuarı hakkında  bilgi verdiği, Türk üreticilerin sergiye katılanların büyük bölümünü oluşturduğunu özellikle belirttiği ve fuar hakkındaki tepkilerin çok güzel olduğunu dile getirdiği aktarıldı.

Açıklamada, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlağını da ziyaret eden Zakaullah'ın komutanlığa girişte şeref kıtasını selamladığı, daha sonra da Zakaullah'a iki ülkenin Deniz Kuvvetleri arasındaki işbirliğini arttırmada yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Türk mevkidaşı Oramiral Bülent Bostanoğlu tarafından düzenlenen bir törenle  "Türk Silahlı Kuvvetleri Liyakat Madalyası" verildiği belirtildi.

Oramiral Zakaullah'ın Türk mevkidaşını Şubat 2015'te  Pakistan tarafından düzenlenecek olan Aman - 2015 çokuluslu deniz tatbikatına daha önce yapmış olduğu davetini yinelediği, Oramiral Bostanoğlu'nun da en kısa zamanda Pakistan'ı ziyaret edeceğini dile getirdiği ve Türk donanma aracı "TCG Büyükada'nın" Aman-2015'e tatbikatına katılacağı sözü verdiği kaydedildi.

Genel Kurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile de bir araya gelen Oramiral Zakaullah'ın , ikili görüşmede iki ülke menfaatini ilgilendiren konuların ele alındığı, Orgeneral Yaşar Güler'in Pakistan-Türkiye Üstdüzey Askeri Diyalog Grubu'na (HLMDG) başkanlık etmek üzere yaptığı son Pakistan ziyaretine atıfta bulunarak, savunma işbirliğini hızlandırmak için HLMDG toplansından yaralanma konusunda mutabık kalındığı açıklandı.

Anıtkabir'i de  ziyaret eden Oramiral Zakaullah ve beraberindeki heyetin daha sonra Türkiye'nin Askeri Elektronik Sanayi Firması (ASELSAN),  tersane ve benzeri askeri sanayi alanlarına giderek yetkililerle temaslarda bulunacağı ifade edildi. - İslamabad

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Zakaullah Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement