Pakistan İçin Bir Günlük Milli Yas - Son Dakika
Yerel

Pakistan İçin Bir Günlük Milli Yas

Pakistan'da, bir okula düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenler için ilan edilen milli yas nedeniyle Manisa'da bayraklar yarıya indirildi.

17.12.2014 14:58  Güncelleme: 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan'da, bir okula düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenler için ilan edilen milli yas nedeniyle Manisa ve ilçelerinde kamu kurumlarında bayraklar yarıya indirildi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, dost ve kardeş ülke Pakistan'ın acısını milletçe paylaştıklarını belirtti. Pakistan ile dostluğumuzun çok eski tarihlerine dayandığını, Kurtuluş Savaşı sırasında da Türkiye'ye yardım ettiğini anımsatan Bektaş şunları söyledi:

" Soma'daki maden faciasında Pakistan 3 gün milli yas ilan etmişti. Pakistan'da çok acı bir olay yaşandı. Bir askeri okula bir terörist saldırı oldu. 148 öğrenci çocuk maalesef öldü. Bu kadar büyük bir olay meydana gelmiş. Türkiye'de de devletimiz de bunu dikkate alarak ulusal yas ilan etti. Bayraklar yarıya indirildi. Duygularımız karşılıklı. İki ülke birbirini seviyor. Ben orada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Tüm Pakistan'ın başı sağ olsun."

Milli yas nedeniyle Soma ilçesinde de kaymakamlık ve belediye binası başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarında bayraklar yarıya indirildi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Pakistan İçin Bir Günlük Milli Yas - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement