Pakistan Yetim Günleri - Son Dakika
Kültür Sanat

Pakistan Yetim Günleri

Pakistan Yetim Günleri kapsamında ülkede çeşitli ziyaretlerde bulunan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneğiden 18 kişilik ekip, 2013 yılında yapımı tamamlanan yatılı kız yetim okulunu ziyaret etti.

22.05.2016 03:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan Yetim Günleri kapsamında ülkede çeşitli ziyaretlerde bulunan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneğiden 18 kişilik ekip, 2013 yılında yapımı tamamlanan yatılı kız yetim okulunu ziyaret etti.

"Yetim Gülerse Dünya Güler" projesi kapsamında Pakistan'ın Sargoda eyaletinde bulunan Khubaib College Sargoda kız yatılı yetim okulunu ziyaret eden Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ile Sakarya, İstanbul, Ordu, Kayseri ve Uşak'tan gelen gönüllüler, öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı.

Yetimlerin eğitim gördükleri alanları gezerek çocuklara çeşitli hediyeler veren grup, çocukların oyun ve gösterilerini izledi.

Programda konuşan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kara, okulun inşasına partner kuruluşları olan Hubeyb Vakfı ile 2010 yılında başlandığını ve 2013 yılından bu yana eğitimin sürdüğünü söyledi.

Kara, okulda toplam 350 kız öğrencinin eğitim aldığını, bunların 161'inin yetim olduğunu vurgulayarak, "Biz bu bölgede bir okul yapmak istiyorduk. 2010 yılında Pakistan'da yaşanan sel sonrası dönemin Pakistan Genelkurmay Başkanı Hamid Gürbey bizimle irtibata geçerek bu bölgeyi yetimlere okul yapmak üzere bize hibe etti. Burası daha önce Ziraat Fakültesi idi, 2010 yılında Hubeyb Vakfı ile başladığımız okul çalışmamız 2013'te tamamlandı ve eğitim başladı." dedi.

Burada eğitim görenlerin çoğunun yetimhaneden alınan çocuklar olduğunu anlatan Kar, şöyle konuştu:

"Çok şükür burada 161 yetimimize evsahipliği yapıyoruz. Bu yetimlerimizin çoğu bölgeden alınan kız çocukları. Bu coğrafya zor bir coğrafya. Yetimlerimizle beraber eğitim gören yaklaşık 200 günübirlik öğrencilerimiz de var. Aileler bu çocuklarını da bize teslim etti. Şu anda 350 öğrencimiz eğitim görüyor. İlk başladığımızda 50 öğrencimiz vardı. Sayı günden güne artıyor."

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ise okulda çok güzel karşılandıkları belirterek, "Öğrencilerimiz bize dillerini anlamasak bile vücut dillerini anladığımız güzel bir gösteri sundu. Türkiye'de İHH ile birlikte Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri ve Eğitim Bir-Sen aracılığıyla dünyadaki Müslüman yetimler için 'Her sınıfın bir yetim kardeşi olsun' projesini yürütüyoruz. Sakarya'da 180 bin öğrenci, Türkiyede 16 milyon öğrenci bu proje içinde yer alıyor. Size 16 bin öğrencinin selamını getirdik. Müslümanlar kardeş ve bir vücut gibidir." diye konuştu.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement