Pakistanlı Öğrenciler, Gelibolu'da Şehitlikleri Gezdi - Son Dakika
Güncel

Pakistanlı Öğrenciler, Gelibolu'da Şehitlikleri Gezdi

Pakistanlı Öğrenciler, Gelibolu\'da Şehitlikleri Gezdi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) davetlisi olarak Türkiye'ye gelen 19'u öğrenci 45 kişilik Pakistanlı kafile, Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki savaş alanlarını ve şehitlikleri ziyaret etti.

10.06.2015 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) davetlisi olarak Türkiye'ye gelen 19'u öğrenci 45 kişilik Pakistanlı kafile, Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki savaş alanlarını ve şehitlikleri ziyaret etti.

Pakistan'ın Peşaver kentindeki askeri okula geçen yıl 16 Aralık'ta Taliban tarafından gerçekleştirilen saldırıdan olumsuz etkilenen öğrenciler, TSK'nın davetlisi olarak geçen perşembe günü Türkiye'ye geldi. Aralarında aile bireyleri ve öğretmenlerinin de bulunduğu 19'u öğrenci 45 kişilik Pakistanlı kafile, Marmara Ereğlisi Özel Eğitim Merkez Komutanlığı'nda misafir edilmeye başlandı. Pakistanlı öğrencilere ilk olarak, İstanbul ve Edirne'de kültür gezisi düzenlendi. Bugün de Çanakkale'ye gelen kafiye, Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlikleri ziyaret etti. Pakistanlı öğrencilere, bir rehber İngilizce olarak 100 yıl önce yaşanan Çanakkale Savaşı ve Türk askerinin kahramanlıklarını anlattı.

YARIMADA GEZİSİ

Kafilenin ilk durağı Kabatepe'deki Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi oldu. Çanakkale Savaşları'nın canlandırıldığı 11 odada adeta savaşı tekrar yaşayan kafile, ardından Tanıtım Merkezi'ndeki müzeyi gezdi. Buradan Çanakkale Savaşları'nda Atatürk'ün süngü taktırıp, "Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum" dediği Kahraman 57'inci Alay'ın şehitliğini ziyaret eden öğrencilerin yarımadadaki son durağı ise Şehitler Abidesi oldu.

MİSAFİRLİĞE TEŞEKKÜR ETTİ

Kafileye başkanlık eden Pakistan Ordusu'nda görevli Yarbay Bilal Hazret, "Misafir olarak buraya getirildik. Bir haftadır Türkiye'deyiz. Türkiye hakkında daha önce bir takım bilgilerimiz olmakla birlikte özellikle burada gördüklerimiz bizi daha da memnun etti. Burada geçirdiğimiz günler için de herkese misafirperverliğe ve gösterilen yakın ilgiye teşekkür ediyoruz. Bunun yanı sıra sürekli yanımızda olan Türk Silahlı Kuvvetleri personeline ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne teşekkür ederim" dedi.

ÖĞRENCİLER GEZİDEN MEMNUN

Pakistanlı öğrenciler de, "Özellikle bu toprakların altında yatan binlerce şehidin önemini kavramakla birlikte, yaşananları da öğrenmeye çalışıyoruz. Burada olmaktan çok mutluyuz. Sunulan misafirperverlikten, çok memnunuz. Türkiye'de bulunduğumuz süre içinde, gezdiğimiz İstanbul'dan da çok etkilendik. Bugün de Çanakkale Savaşı'nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası'ndan çok etkilendik" görüşünü dile getirdi.

Pakistanlı kafilenin, 14 Haziran tarihine kadar TSK'nın misafiri olarak Marmara Ereğlisi Özel Eğitim Merkez Komutanlığı'nda konaklayacağı bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pakistanlı Öğrenciler, Gelibolu'da Şehitlikleri Gezdi - Son Dakika


Advertisement