Palamut Sofraları Şenlendirdi - Son Dakika
Güncel

Palamut Sofraları Şenlendirdi

Palamut Sofraları Şenlendirdi

Su ürünleri av yasağının sona ermesinin ardından Trabzon'da çok miktarda avlanan palamut, fiyatların düşmesiyle hem balıkçının hem de vatandaşın yüzünü güldürdü.

04.09.2014 16:51  Güncelleme: 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçimini 40 yıldır balıkçılıkla sağlayan Abdurrahman Dikmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun başlamasıyla balık fiyatlarının iyi seviyede olduğunu söyledi.

Yasağın kalkmasının ardından balıkçı tezgahlarının şenlenmeye başladığını belirten Dikmen, "Tezgahlarda ağırlıklı olarak palamut ve istavrit yerini aldı. Havalar sıcak gidiyor, bu nedenle istavrit fazla bulunmuyor. Satışlarımız palamut ağırlıklı. Fiyatlarımız da vatandaşları zorlamıyor. Alıcı da satıcı da durumdan çok memnun" dedi.

Dikmen, boyutuna göre dört ya da beş palamudun 10 liradan satıldığını vurgulayarak, "Yaklaşık 5 kişi, 4 palamutla rahatlıkla doyabilir. Palamut, bu ayların vazgeçilmezi balık türüdür. Hamsi de çok tercih ediliyor ama Trabzon'un hamsisi daha başlamadı. Yaklaşık bir buçuk aylık süresi var. Hamsi olursa palamut olmaz" diye konuştu.

Balıkçı Kadir Aydın ise denizlerde balık bolluğu yaşandığını ve palamut avlandığını ifade ederek, havaların soğumasıyla tezgahların hamsi ile şenleneceğini kaydetti.

"BALIK FİYATLARI GAYET UYGUN"

Balık tezgahından alışveriş yapan Remzi Çakır da balık sezonunun açılmasını sabırsızlıkla beklediğini söyledi. Tatil amacıyla Hollanda'dan memleketi Trabzon'a geldiğini belirten Çakır, "Balık fiyatları gayet uygun. Eve gidip balık ziyafeti yapmayı planlıyorum. Hollanda'da da balık var ama Trabzon'daki kadar lezzetli değil. Memleketimin balığının lezzeti daha güzel. Kış olsaydı giderken de yanımda götürmek isterdim" dedi.

Rıza Bektaşoğlu, balık yemeyi çok sevdiğine dikkati çekerek, "Haftada en az üç kez balık tüketirim. Bugün de palamut aldım ve eve götürüp kızartma yapacağım. Fiyatlar normal ama inşallah biraz daha ucuzlar. Balığı seviyorum ve devamlı yiyorum. İstanbul'da yaşadığım için de Trabzon'dan balığı tuzlayıp İstanbul'a götürüyorum" ifadelerini kullandı. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Palamut Sofraları Şenlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement