Palandöken: 1 Eylül'e Kadar Faaliyet Belgesi Almayana Bin TL Ceza - Son Dakika
Ekonomi

Palandöken: 1 Eylül'e Kadar Faaliyet Belgesi Almayana Bin TL Ceza

Palandöken: 1 Eylül\'e Kadar Faaliyet Belgesi Almayana Bin TL Ceza

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tehlikeli madde taşımacılığı konusunda üyelerini uyardıklarını açıkladı.

07.07.2014 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tehlikeli madde taşımacılığı konusunda üyelerini uyardıklarını açıkladı. Faaliyet belgesini almayana bin TL ceza verileceğini belirten Palandöken, son günün 1 Eylül 2014 olduğunu vurguladı.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, tehlikeli madde taşımanın kolay olmayacağını vurguladı. Yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, 1 Eylül 2014 tarihine kadar "Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi" almayan işletmelere ceza kesileceğini açıklayan Palandöken şunları kaydetti:

"Konuya ilişkin tüm üyelerimizi genelge ile uyardık. Tehlikeli Madde Faaliyet belgesi almayan kişi veya işletmelere bin TL para cezası kesilecek. Yönetmelik kapsamındaki maddelerden bir yıl içinde net 50 ton ve üstü miktarlarda taşıma, doldurma, paketleme, gönderici, alıcı, boşaltma ve tank/konteyner işletmecisi gibi işlerden en az birini veya birden fazlası ile ilgilenen üyelerimiz faaliyet belgesini almak zorundalar. Ayrıca karayoluyla LPG, benzin, boya, tiner, solvent, vernik, tıbbı gazlar, oksijen ve tarım ilaçları gibi maddeleri taşıyanlar yönetmelik kapsamında olacak."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Palandöken: 1 Eylül'e Kadar Faaliyet Belgesi Almayana Bin TL Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement