Palandöken: "Borçları Yapılandırmak İçin Kredi Sicilleri Temizlenmeli" - Son Dakika
Ekonomi

Palandöken: "Borçları Yapılandırmak İçin Kredi Sicilleri Temizlenmeli"

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Torba Yasa olarak bilinen 6552 sayılı İş Kanunları ve Borçların Yapılandırılmasını da düzenleyen yasanın kabul edilmesinden sonra kredi sicillerinin ’kara liste’ temizlenmesi gerektiğini belirtti.

14.12.2014 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Torba Yasa olarak bilinen 6552 sayılı İş Kanunları ve Borçların Yapılandırılmasını da düzenleyen yasanın kabul edilmesinden sonra kredi sicillerinin 'kara liste' temizlenmesi gerektiğini belirtti. "Bankalar tarafından kara listeye alınan esnaf ve sanatkarlarımız yapılandırılmadan yararlanmak için banka kredisi kullanamıyor" diyen Palandöken, piyasada kredi olmasına rağmen kara liste nedeniyle esnafın krediye ulaşmada sıkıntı yaşadığını söyledi.

"36 AY GERİ ÖDEME SÜRESİ EMEKLİ OLMAYA YETMİYOR"

Esnaf ve sanatkarların birikmiş vergi, sosyal güvenlik prim borçlarını, sosyal güvenlik destek primi borçlarını, elektrik borçlarını ödemesi için Meclis'ten çıkarılan torba yasa ile borçlarını yapılandırabilmesi için krediye ihtiyaç duyduğunu söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnaf ve sanatkarımız yapılandırmadan faydalanarak borçlarını ödeyebilmesi, en önemlisi emekli olabilmesi için krediye ihtiyaç duymaktadır" dedi. SGK'nın Halk Bankası ile yapmış olduğu protokoldeki 36 ay taksit süresinin uzatılmasını isteyen Palandöken, sözlerini şöyle sürdürdü: "36 ay için kullandırılan kredi tutarı esnafa bağlanan yaşlılık aylığını geçmiyor. Mesela bir esnafın emekli olabilmek için 50.000 TL'ye ihtiyacı olmasına rağmen emekli olduğunda aylık 600 TL yaşlılık aylığı bağlandığında 15.000 TL kredi kullandırılıyor. Bu durumda alınacak kredi prim borcunu kapatıp emekli olmaya yetmiyor. Geri ödeme süresi, bağlanacak emekli maaşının kredi ödemesine yetecek kadar uzatılmalıdır." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Palandöken: 'Borçları Yapılandırmak İçin Kredi Sicilleri Temizlenmeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement