Palandöken'de Meşaleli Açılış - Son Dakika
Güncel

Palandöken'de Meşaleli Açılış

Palandöken\'de Meşaleli Açılış

Dünyanın önemli kayak merkezleri arasında gösterilen Palandöken kayak merkezi, görkemli açılışla yeni sezona 'Merhaba' dedi.

01.12.2016 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın önemli kayak merkezleri arasında gösterilen Palandöken kayak merkezi, görkemli açılışla yeni sezona 'Merhaba' dedi. Gece kayağını başlatan Sway Otelin geleneksel hale getirdiği meşaleli kayak ve havai fişek gösterisi izleyenleri büyüledi. Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarını 2011'de yapan, yapay kar sistemleri ile donatılmış Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri, Türkiye'nin ilk ve tek atlama kuleleri, buz hokeyi, paten, Curling, Short Track salonları, Kandilli Biatlon ve Kayaklı Koşu merkezleri ile kış sporlarında iddialı olarak yeni bir sezona daha girdi. 'Palandöken'de 1 Aralık'tan itibaren gece- gündüz kayak yapılır' parolasını sahiplenen Sway Otele ait 4 kilometre uzunluğundaki aydınlatılmış pistlerde sezonun ilk kayağı yapıldı. Meşaleli kayak ve havai fişek gösterisi altında yapılan gösteri, büyük alkış topladı.

Kayak sezonunun açılışında Vali Seyfettin Azizoğlu, Palandöken'de 1 Aralık'ta başlayan kayak sezonunun Nisan ayının son günlerine kadar devam edeceğini bildirdi. Şubat ayında 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Oyunlarının (EYOF) Erzurum'da düzenleneceğini, bu konudaki hazırlıkların tamamlandığına dikkati çeken Vali Azizoğlu, "Kayak merkezlerimiz hazır hale getirildi. Yerli ve yabancı misafirlerimiz güzel bir kayak sezonu geçirecek" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise yeni sezonun hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulundu. Pistlerin hazır olduğuna işaret eden Mehmet Sekmen, ulusal ve uluslararası düzeyde olan tüm kayakçıları Erzurum'a davet etti. 'Kış ve kayak' deyince insanların aklına Erzurum'un geldiğini hatırlatan Başkan Sekmen, "Anadolu'muzun bu serhat şehrine bütün sporseverleri davet ediyoruz. Gelsinler tatillerini burada geçirsinler" dedi.

Palandöken Sway Otel Genel Müdür Yardımcısı Ömer Akca,Türkiye'de ilk kayak sezonunu Palandökten'de açmanın gururunu yaşadıklarını bildirdi. Ömer Akça, şunları söyledi:

"Palandöken'in ayrıcalığı aydınlatılmış pistleri her şeyi güzel. Suni karlama sayesinde pistlerimiz tamam. Bütün kayak severleri Palandöken'in doğal güzelliğine kayak yapmaya bekliyoruz. Palandöken'in en büyük özelliği Türkiye'nin ve Avrupa'nın en uzun doğal pistlerine sahip olması. Kesintisiz kayak yapılması ve en önemlisi kar garantisi verilmesi. Hava limanına şehir ve kayak merkezi çok yakın. Türkiye'nin neresinden gelirseniz gelin Erzurum'a indikten yarım saat sonra kayak yapmaya başlarsınız. Erzurum'da 120 günlük kayak sezonunda 100 gün hava güneşli ve açıktır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Palandöken'de Meşaleli Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı
    08:15 İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen şüpheli, polis ekiplerince saklandığı adreste gözaltına alındı. Ailenin suç duyurusu üzerine yapılan çalışmalar sonucunda şüpheli Bayraklı ilçesinde yakalandı ve emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı
    08:09 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, suç örgütlerine ve zehir tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
    08:06 Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da yakalandı
    08:05 İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve uluslararası seviyede aranan Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen "Mahzen-23" operasyonuyla yakalandığını duyurdu.

  • İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı
    08:04 İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:02 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre halı üretimi yapılan fabrikada içeride mahsur kalan işçiler olması muhtemel. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.


Advertisement