Palandöken Emin Ellerde - Son Dakika
Güncel

Palandöken Emin Ellerde

Palandöken Emin Ellerde

Erzurum'un Palandöken Kayak Tesisleri'nde tatilin keyfini doyasıya çıkaran turistlerin güvenliğini, yabancı dil bilen ve usta kayakçılardan oluşan Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri sağlıyor.

22.01.2015 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un Palandöken Kayak Tesisleri'nde tatilin keyfini doyasıya çıkaran turistlerin güvenliğini, yabancı dil bilen ve usta kayakçılardan oluşan Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri sağlıyor. JAK timlerinin Palandöken'deki tatbikatı film sahnelerini aratmadı.

Palandöken'in 2 bin 200 rakamındaki karakolda konuşlandırılan tam donanımlı 7 kişilik JAK timi tatbikatta ilk olarak gelen ihbar üzerine güney pistindeki telesiyejde mahsur kalan kayakçının imdadına yetişti. 3 kar motosikleti ile harekete geçen JAK timi, 11 kilometre uzaklıktaki güney pistinde mahsur kalan kayakçının yanına 3 dakikada ulaştı. Dağcı eğitimi alan JAK timleri halatlar atarak 2 dakika içinde telesiyejde mahsur kalan kayakçıyı halatlarla indirerek kurtardı. Timler daha sonra çığ altında kalan iki kayakçıyı aramaya başladı.

Arama Kurtarma köpeği 'Gurbet' kar altında kalanların yerini kısa sürede tespit etti. Ellerinde kürek ve sondalarla hazır bekleyen askerler, 'Gurbet'in yer göstermesi ile harekete geçip onları da kısa sürede kurtardı. JAK timleri son olarak kayak yaparken yaralanan iki kayakçıyı sedyelerle zirveden kayarak indirdikten sonra jetskilerle Dedeman Oteli önünde hazır bekleyen ambulanslara bindirdi.

Palandöken Kayak Merkezi'nde izinsiz kuş uçurtmayan özel eğitimli jandarma Arama Kurtarma Timi, yabancı dil biliyor, usta bir kayakçı ve iyi bir dağcı. JAK'ta görevli timler, kayakları ve kar motosikletleriyle Palandöken Dağı'nın her karışını denetim altında tutuyor. Dağda kayak yaparken kaza geçiren, sakatlanan sporculara anında müdahale eden tim, Dedeman Oteli önünde 24 saat hazır bekleyen Sağlık Müdürlüğü'ne ait ambulansa naklediyor.

JAK timleri sezonun açıldığı 11 Aralık 2014 gününden itibaren bugüne kadar yaralanan veya mahsur kalan 348 kişiye müdahale etti. Timler, Palandöken'in her yerine en geç 10 dakika içinde ulaşabiliyor. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Palandöken Emin Ellerde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement