Palandöken Kameralarla İzlenecek - Son Dakika
Güncel

Palandöken Kameralarla İzlenecek

ÖZELLEŞTİRME İdaresi Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Erzurum'un dünyaca ünlü kayak merkezi Palandöken, sezon boyunca 24 saat güvenlik kameralarıyla izlenecek.

06.12.2016 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖZELLEŞTİRME İdaresi Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Erzurum'un dünyaca ünlü kayak merkezi Palandöken, sezon boyunca 24 saat güvenlik kameralarıyla izlenecek. Palandöken, Konaklı ve Kandilli Kayak Merkezlerinin yeni sahibi Büyükşehir Belediyesi, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Palandöken Kayak Merkezi'ndeki toplam uzunluğu 24 kilometre olan 15 pist ile 6 lift, 1 gondol ve 3 yürüyen halıyı, yeni sezona hazır duruma getirdi. 500 taşıtlık açık otoparkın yapıldığı Palandöken ile kent merkezi arasında ulaşım Belediye Otobüsleri ile yapılmaya başlandı. Dağda halka açık kafeterya ve küre restoranlar, pistlerde sıcak ve soğuk içecek istasyonları kayak severlerin ihtiyaçlarını karşılayacak. Yapay kar sistemi için göletlerin de bakımdan geçirildiği Palandöken'e gelenleri ise Erzurum'u simgeleyen tarihi eserler karşılayacak. Güvenlik nedeniyle kameralarla donatılan Palandöken Kayak Merkezİ'nde olası bir kaza meydana gelmesi halinde hemen müdahale edebilecek kurtarma ve sağlık ekipleri de hazır olarak bekleyecek. Erzurum denince akla kış turizminin geldiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen, Palandöken, Konaklı ve Kandilli Kayak Merkezlerinin tümüyle elden geçirilerek yeni sezona hazır hale getirildiğini bildirdi. Kayak severleri Erzurum'a davet eden Mehmet Sekmen şunları söyledi:

"Kayak Merkezlerinin bize devredilmesi ardından önce mevcut olan tesislerimizin bakım ve onarımını gerçekleştirdik. Kayak alanlarının uygun hale getirilmesine gayret ettik. İlave sosyal tesisler yaptık. Tehlikelere karşı bir takım önlemler aldık. Biliyorsunuz geçmişte talihsiz bir hadise olmuştu. Bu tür olumsuz hadiselerin olmaması için gerek sağlık ekiplerimiz, gerek dağın kameralarla izlenmesi gibi konulara da itina gösterdik. Şehrimizde yaşayanları da dağdan istifa ettirmeyi düşünüyoruz. Gençler, yaşlılar, çocuklar, herkes gelebilsin diye otobüs seferleri var. Dağa gelen misafirlerimiz bu otobüs seferleri ile şehir merkezine kolayca inebilecek, tarihi eserleri görme, yöresel lezzetlerden tatma imkanı bulacak. Herkesi Erzurum'a davet ediyorum. Ulaşımı çok kolay, havalimanına indikten 15 dakika sonra kayak merkezindesiniz. Emniyetli bir şehir. 7 gün 24 saat hizmet vermeye hazır haldeyiz. Hedefimiz şu; Sadece kışın değil yazın da burada yayla turizmini başlatmak için yürüyüş yolları, tırmanış, eğlence yerleri oluşturuyoruz. Uzun vadede tatil köyleri oluşturmayı planlıyoruz. Palandöken ve Konaklı'ya gelenlerin müstakil evlerde, bungalov tipi evlerde, butik otellerde kalmalarını sağlayacağız. Erzurum önümüzdeki Şubat ayında Avrupa Gençlik Olimpiyatları'na (EYOF) ev sahipliğini yapacak. Anadolu'nun zirvesi olan Erzurum 'Ejder 3200' markasıyla adını tüm dünyaya duyuracak." - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Palandöken Kameralarla İzlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Halil İbrahim İzgi'nin 'Filistin Defteri' eseri yayımlandı
    13:09 Halil İbrahim İzgi'nin 'Filistin Defteri' eseri yayımlandı

    Halil İbrahim İzgi'nin Filistin konusunda kaleme aldığı yazılar, 'Filistin Defteri' adlı eserde bir araya getirildi. İzgi, Filistin defterini hayatın farklı anlarını kaydettiği ve kendini aradığı bir eser olarak tanımladı. Eserde, İsrail'in Filistin'de yaptıkları ve Filistin meselesinde insanlığın üzerine düşen görevler ele alınıyor. İzgi, medyanın baskılarından kurtulan dünyanın kendi sesini duymaya başladığını belirtti.

  • Apple Notlar, iOS 18 ile Ses Kaydı ve Matematik Notları Özelliği Kazanıyor
    13:09 Apple Notlar, iOS 18 ile Ses Kaydı ve Matematik Notları Özelliği Kazanıyor

    Apple'ın popüler uygulaması Apple Notlar, iOS 18 ile birlikte iki önemli özellik kazanıyor. Bu yenilikler arasında uygulama içi ses kaydı ve hesaplama yapabilen Matematik Notları bulunuyor.

  • Bitlis Eren ve Batman Üniversitelerinde Yeni Güve Türleri Keşfedildi
    13:08 Bitlis Eren ve Batman Üniversitelerinde Yeni Güve Türleri Keşfedildi

    Bitlis Eren ve Batman üniversitelerinde görevli akademisyenlerin Elazığ'ın Maden ilçesinde yaptığı çalışma sonucunda iki yeni güve türü tespit edildi. Yapılan araştırma sonucunda keşfedilen güveler, Pyraloidea üst familyasına ait olup, biri 'Hyperlais cakiri' adıyla adlandırıldı ve diğeri Türkiye faunasına kazandırılan Polyochodes albidiscella türüdür.

  • Yozgat'ta Terzilik Mesleği Tehlikede
    13:07 Yozgat'ta Terzilik Mesleği Tehlikede

    Yozgat'ta 71 yıldır terzilik yapan 82 yaşındaki Yaşar Özayan, çırak bulamadıklarını ve mesleğin yok olmaya başladığını belirtiyor. Terzilik mesleği, hazır giyim karşısında ayakta kalabilmenin mücadelesini veriyor. Çırak bulamayan terziler, kendilerinden sonraki nesillere mesleği öğretememenin huzursuzluğunu yaşıyor. Yaşar Özayan, terzilik mesleğini 71 yıldır aynı heyecanla sürdürdüğünü ve mesleği yapabilecek çırak bulamadıklarını dile getiriyor.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, gece gündüz çalışıyor
    13:07 Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, gece gündüz çalışıyor

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, gündüz vatandaşa temas ediyor, gece geç saatlere kadar daire başkanlıkları ile toplantılar düzenliyor. Bir an önce Balıkesir'i hak ettiği değere kavuşturmak için büyük mesai harcıyor.

  • Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, bayram tatilinin ardından vatandaşları makamında ağırladı
    13:06 Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, bayram tatilinin ardından vatandaşları makamında ağırladı

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde 31 Mart seçimlerinde belediye başkanlığına seçilen Gülşah Durbay, bayram tatilinin ardından vatandaşları makamında ağırladı. Başkan Durbay, tebrikleri kabul etmenin yanı sıra, vatandaşların talep ve isteklerini de dinledi.

  • Erzurum'da kız meselesi yüzünden çıkan bıçaklı kavgada 2 yaralı
    13:05 Erzurum'da kız meselesi yüzünden çıkan bıçaklı kavgada 2 yaralı

    Erzurum'da Atatürk Üniversitesi yerleşkesi girişinde kız meselesi yüzünden çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada iki kişi bıçakla yaralanırken, salgından sivil araştırma ekiplerinin takibi sonucu şüpheli kısa sürede yakalandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Dinar'da yapılan denetimde 9 motosiklet trafikten men edildi
    13:04 Dinar'da yapılan denetimde 9 motosiklet trafikten men edildi

    Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde polis tarafından motosiklet sürücülerine yönelik yapılan denetimde çevreye rahatsızlık verecek derecede gürültü çıkaran, plakasız, tescilsiz ve trafiği tehlikeye düşürecek şekilde motor kullanan 9 sürücünün motosikleti trafikten men edildi.

  • Isparta'da Namazda Kalp Krizi Geçiren Adam Hayatını Kaybetti
    13:04 Isparta'da Namazda Kalp Krizi Geçiren Adam Hayatını Kaybetti

    Isparta'nın Yalvaç ilçesinde bulunan Devlethan Camii'nde akşam namazı sırasında kalp krizi geçiren Barış Aşık, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı.

  • Ağrı'ya Yeni Kapalı Tenis Kortları Kazandırılıyor
    13:04 Ağrı'ya Yeni Kapalı Tenis Kortları Kazandırılıyor

    Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ağrı'da spor yapabilme koşullarını iyileştirmek amacıyla yatırımlara hız vererek, Ağrı'ya 2 adet yeni kapalı tenis kortu kazandırıyor. Ağrı Valiliği koordinesinde başlatılan inşaat çalışmalarının Ekim ayında tamamlanması hedefleniyor. Bu tesislerle Ağrı, ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmayı hedefliyor ve spor turizminin gelişmesine katkı sağlayacak.

  • Manisa'da 'Güven Huzur' Uygulaması: 152 Araç Sürücüsüne Cezai İşlem Uygulandı
    13:03 Manisa'da 'Güven Huzur' Uygulaması: 152 Araç Sürücüsüne Cezai İşlem Uygulandı

    Manisa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'Güven Huzur' uygulamasında kuralları ihlal eden 152 araç sürücüsüne 376 bin 316 TL para cezası kesildi. Ayrıca, hakkında yakalama kararı bulunan şahıslar da gözaltına alındı.

  • Altınordu Belediyesi 787 Milyon TL Borçla Devralındı
    13:02 Altınordu Belediyesi 787 Milyon TL Borçla Devralındı

    Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, belediyenin 787 milyon TL borçla devralındığını açıkladı. Tepe, mali durumun içler acısı olduğunu belirterek, projeleri gerçekleştirmek için mali disiplini sağlayacaklarını söyledi.


Advertisement