Palandöken Muhtarları Eğitim Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Palandöken Muhtarları Eğitim Toplantısı Yapıldı

Palandöken Muhtarları Eğitim Toplantısı Yapıldı

Palandöken İlçesine bağlı mahallelerin muhtarları, 2014 yılının ilk eğitim toplantısı için Kaymakamlık Toplantı Salonunda Sayın Kaymakam V. Hamit Genç başkanlığında bir araya geldi.

23.05.2014 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Palandöken İlçesine bağlı mahallelerin muhtarları, 2014 yılının ilk eğitim toplantısı için Kaymakamlık Toplantı Salonunda Sayın Kaymakam V. Hamit Genç başkanlığında bir araya geldi.

Toplantı, İlimizdeki mahallelerin yeniden düzenlenmesinin ardından yapılan ilk toplantı oldu. Palandöken İlçesinde önceki dönemde 33 mahalle ve 3 köy bulunmakta iken, yeni düzenleme ile bu sayı 26 mahalle olarak belirlenmiş oldu. İlçemize bağlı yeni mahaller şöyle; Abdurrahman Gazi, Adnan Menderes, Ali Bezirgan, Aziziye, Börekli, Çeperli, Dereboğazı, Güllü, Güzelyurt, Hancığaz, Hüseyin Avni Ulaş, Konaklı, Kümbet, Müftü Solakzade, Nenehatun, Sığırlı, Şehitler, Taşlıgüney, Tekkederesi, Tepeköy, Toparlark, Uzun Ahmet, Yağmurcuk, Yıkılgan, Yukarı Yenice ve Yunus Emre Mahallesi.

Sayın Kaymakam V. Hamit GENÇ başkanlığındaki toplantıya bu mahalle muhtarlarının yanı sıra, İlçe Birim Müdürleri de katılarak, ilçenin durumu, vatandaşın devletten beklentileri, Kaymakamlık birimleri olarak yapılabilecek çalışmalar tartışıldı. Özellikle hayvan hırsızlıklarına karşı alınacak tedbirler, Asayişe müessir olaylarda adli ve önleyici tedbirler konularında muhtarların rolü üzerinde duruldu. Sosyal yardımlar ve tarımsal mevzuatla ilgili muhtarların görev ve sorumlulukları da gündem maddeleri arasında yer aldı. Muhtarlara, mahalleleri özelinde, ilçe genelinde vatandaş odaklı hizmet anlayışının daha sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için yapılabilecekleri çalışmalar konusunda bilgi verildi.

Toplantının açılış ve değerlendirme konuşmalarını yapan Sayın Kaymakam V. Hamit GENÇ, büyük bir ilçe olan Palandökende, önceliklerinin vatandaş odaklı hizmet anlayışının gelişmesi ve yerleşmesi olduğunu dile getirerek; "halkımızın huzur ve güven içerisinde yaşayabilmeleri, sosyal ve ekonomik yönden üst düzey hayat standardına sahip olabilmeleri, devletten bekledikleri tüm hizmetlerden en kısa sürede ve sorunsuz bir şekilde faydalanabilmeleri açısından muhtarlarımızın görev ve sorumluluklarının bilincinde olarak hizmet vermeleri son derece önemlidir. Çünkü vatandaşın devletle olan ilk köprüsü muhtarlarımızdır. Bu sebeple, yeni oluşum ile birleşen mahallelerimizde de, hizmetlerin aksaklıklara mahal verilmeden devam ettirilmesi için çalışmalarımız her zamanki özen ve özverili yaklaşımımız ile sürdürülecektir " şeklinde konuştu.

Toplantı, Palandöken Birim Müdürlerinin, kendi görev ve sorumluluk alanlarına ilişkin çalışmaları muhtarlarla paylaşmasının ardından sona erdi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Palandöken Muhtarları Eğitim Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement