Palmiyelere Böceklere Karşı Feromon Tuzaklar Yerleştiriliyor - Son Dakika
Yerel

Palmiyelere Böceklere Karşı Feromon Tuzaklar Yerleştiriliyor

Palmiyelere Böceklere Karşı Feromon Tuzaklar Yerleştiriliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, palmiyelerin korunması amacıyla ilk etapta uyguladığı ‘Ağaç Gövdesi Enjeksiyon Sistemi’nin ardından, şimdi de hem palmiyelere hem de diğer ağaçlara feromon tuzaklar yerleştirerek, böcek ve haşerelere karşı koruma altına alıyor.

22.06.2016 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi, palmiyelerin korunması amacıyla ilk etapta uyguladığı 'Ağaç Gövdesi Enjeksiyon Sistemi'nin ardından, şimdi de hem palmiyelere hem de diğer ağaçlara feromon tuzaklar yerleştirerek, böcek ve haşerelere karşı koruma altına alıyor.

Büyükşehir Belediyesi, palmiyelerin kırmızı palmiye böceği ve hastalanarak kurumalarına neden olan haşerelerden korunması amacıyla feromon tuzak çalışmaları yapıyor. Çalışmalar Kültür Parkı ve Atatürk Parkı olmak üzere tüm merkez ile Erdemli ve Tarsus ilçelerinde yürütülüyor. İlk aşamada 'Ağaç Gövdesi Enjeksiyon Sistemi'ni Mersin'de ilk defa uygulayan Büyükşehir Belediyesi, ikinci aşamada da özellikle kırmızı palmiye böceğiyle mücadelede en etkili yöntemlerden biri olarak bilinen 'feromon tuzak' uygulamasını sürdürüyor. Enjeksiyon sistemiyle bireysel olarak korunan palmiyeler, feromon tuzak uygulamasıyla çevre ağaçlardan geçebilecek haşerelerden tam olarak korunuyor. Bu yöntemle ayrıca kırmızı palmiye böceğinin çevre ağaçlara dağılması ve yayılması önleniyor. İlk etapta risk altında bulunan 220 ağaca uygulanan feromon tuzaklar, gerekli görünen diğer palmiye ağaçlarına da yerleştirilecek. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Palmiyelere Böceklere Karşı Feromon Tuzaklar Yerleştiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement