Pamukkale Üniversitesi Akademik ve İdari Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Pamukkale Üniversitesi Akademik ve İdari Değerlendirme Toplantısı

Muğla'da iki gün sürecek toplantıya, 150 öğretim üyesi ve yönetici katılıyor.

15.11.2014 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pamukkale Üniversitesi Akademik ve İdari Değerlendirme Toplantısı Muğla'da başladı.

Akyaka Mahallesi'ndeki Yücelen Otel'de düzenlenen toplantıya, üniversitenin akademik ve idare yöneticileri katıldı.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitelerinin akademik ve idari değerlendirme toplantısını Muğla'da başlattıklarını söyledi.

Toplantıda, 2011-2015 yılları arasında Pamukkale Üniversitesi'nin planlandığı şekliyle akademi dünyasına yaptığı katkılar ile eğitim, araştırma ve hizmet üçgeninden hizmeti veren birimlerin faaliyetlerinin gözden geçirileceğini kaydetti.

Toplantıya 150 öğretim üyesi ve yöneticinin katıldığını belirten Bağcı, "2014-2018 strateji planında hangi noktalardan hareket ederek önümüzdeki sürecin kilometre taşlarını oluşturacağız. Bütün amacımız 2014-2018 stratejik planının ana hatlarını görüşmek" dedi.

" Laodikya'da Arkeolojik Bilimler Enstitüsü kuruldu"

Hüseyin Bağcı üniversitelerin bazı bölümlerinin bölgede önemli çalışmalar yaptığına vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Özellikle arkeoloji alanında bölgede önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımız Arkeolojik Bilimler Enstitüsü adı altında geçecek. Dolayısıyla uluslararası düzeyde üniversitemize bağlı Laodikya'da konuşlandırılan bir enstitü bu. İlk defa mezuniyet sonrası düzeyde eğitimin verileceği, araştırmaların yapılacağı, tüm dünya arkeolojik araştırıcılarının gelip ziyaret edebileceği, araştırmaların yapılacağı bir mekan olarak düzenlendi burası. Şimdi bir de enstitü olarak taçlandırılınca akademi dünyasına çok daha büyük yararlar getirecek çalışmalara da yakında imza atacağız. Biz Denizli'deki 19 antik kentin yanı sıra Muğla'da çalışma yürütüyoruz. Ayrıca Efes'te Ayasuluk, Kars'ta Ani, Kütahya'da da çalışmalarımız var. Bütün bunları hem o bölgenin üniversitelerindeki arkeoloji araştırmacıları hem de müze ile Kültür ve Bakanlığının temsilcileriyle yürütüyoruz."

Bağcı, Pamukkale Üniversitesi Kaplumbağa Araştırma ve Uygulama Merkezinin de Dalyan'da faaliyet gösterdiğini hatırlatarak, "Burada 23 Nisan'da uluslararası bir kongre düzenleyeceğiz. Buraya da yurt içi ve yurt dışından bin kişinin katılmasını bekliyoruz. Biz bölgemizdeki üniversitelerle bir konsorsiyum halindeyiz, Her türlü çalışmalarımızı değerlendirip birlikte plan ve proje üretiyoruz" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Pamukkale Üniversitesi Akademik ve İdari Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement