Pamukta Kirliliğin Önlenmesi Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Pamukta Kirliliğin Önlenmesi Çalışmaları

Pamukta Kirliliğin Önlenmesi Çalışmaları

Şanlıurfa’da Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önderliğinde oluşturulan ve kentteki bazı kurum ile sivil toplum kuruluşlarının da yer aldığı Pamuk Kirliliğini Önleme Komisyonu, bilinçlendirme çalışmalarını sürdürüyor.

17.09.2014 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önderliğinde oluşturulan ve kentteki bazı kurum ile sivil toplum kuruluşlarının da yer aldığı Pamuk Kirliliğini Önleme Komisyonu, bilinçlendirme çalışmalarını sürdürüyor.

Aralarında Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Çiçek'in de yer aldığı Pamuk Kirliliğini Önleme Komisyonu, Akçakale yolunda bulunan çırçır fabrikası sahipleriyle bir araya geldi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Çiçek, pamuk kirliliğini çözmek ve Şanlıurfa pamuğunun kalite standardını yakalaması için bütün imkanlarını seferber ettiklerini belirtti. Pamuğun temiz toplanması yönünde üreticileri uyaran Çiçek, makineli hasatta gece toplanan pamuklarda matlaşma meydana geldiğini ve mümkün olduğunca pamuğun gündüz toplanması gerektiğine vurgu yaptı. Çiçek, "Pamuk Kirliliğini Önleme Komisyonunu oluşturduğumuz günden itibaren pamuğun temiz toplanması yönünde önemli gelişmeler oldu. Çiftçilerimizi bilgilendirmek için zaman zaman tarlalarda kontroller yaptık. Çalışmalarımızın sonucunu almaya başladık. Bizim üreticilerimizden ve sanayicilerimizden ricamız yaptığımız toplantılara katılım göstermeleridir. Toplantımıza bugün 6 tane tekstil firmamız katılım göstermiştir" dedi.

Çiçek, katılımcılara teşekkür ederek, bölgedeki tüm çırçır fabrikası sahipleriyle bir araya geleceklerini ifade etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Pamukta Kirliliğin Önlenmesi Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement