Panama Belgelerinde Türkiye'de Oynayan Futbolcular da Var - Son Dakika
Spor

Panama Belgelerinde Türkiye'de Oynayan Futbolcular da Var

Uluslararası para aklama ve vergi kaçakçılığıyla ilgili belgelerin sızdırılmasının ardından listede Türkiye'de oynayan futbolcuların da olduğu ortaya çıktı.

04.04.2016 19:00  Güncelleme: 22:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Panama'daki hukuk firması Mossack Fonseca'ya ait yaklaşık 11,5 milyon sayfalık belgenin sızdırılmasının ardından tüm dünya şimdi belgelerde geçen isimlere odaklandı.

Uluslararası para aklama ve vergi kaçakçılığı dosyalarının bulunduğu belgelerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den dünyaca ünlü yıldız Lionel Messi'ye kadar birçok ismin adı geçiyor.

(Mossack Fonseca'nın binası)

12 ÜLKE LİDERİNİN BAŞI BELADA

Belgelerde kilit rol oynayan 12 ülke lideri direkt olarak bulunuyor. Ayrıca Vladimir Putin, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Azerbaycan Başbakanı İlham Aliyev, Çin eski devlet başkanı Li Xiaolin ise çevresindeki isimler kullanarak yaptığı işlemler ile Panama Belgeleri'ne girdiler.

TÜRKİYE LİGİ'NDE OYNAYAN FUTBOLCULAR DA LİSTEDE

Sadece siyasiler değil spor dünyasının da Panama Belgeleri nedeniyle canı çok yanacak. Gelen ilk haberlere göre Türkiye liginde oynayan futbolcular da offshore skandalında yer alıyor.

Dünya futbolunun gelmiş geçmiş en önemli yıldızları arasında gösterilen Messi'nin de Panama Belgeleri içerisinde adı geçiyor. Ünlü futbolcunun, babası Jorge Messi aracılığıyla Mossack Fonseca'nın danışmanlığında bir Offshore şirketi kurduğu ve bu şirkete 4,6 milyon Euro para akladığı ortaya çıktı.

PLATINI DE MOSSACK FONSECA İLE ÇALIŞMIŞ

Panama Belgeleri içerisinde futbol dünyası adına tek temsilci Lionel Messi değil. Adı rüşvet skandalına karışan UEFA'nın eski patronu Michel Platini de bulunuyor. Platini 2007 yılında kurduğu offshore şirketi ile Mossack Fonseca ile çalışmış.

Irish Times daki habere göre belgelerde ismi geçen birçok futbolcu var ve bu futbolcular arasında Türkiye'de de oynayanlar da bulunuyor. Haberde belgelerde ismi geçen futbolcuların Brezilya, Uruguay, İngiltere, Sırbistan, Hollanda ve İsveç liglerinde top koşturduğu belirtiliyor.

FIFA İKİNCİ BAŞKANI FIGUEREDO 5 ŞİRKETİN SAHİBİ

2015 yılındaki FIFA skandalında tutuklanan FIFA ikinci başkanı Eugenio Figueredo da belgelerde yerini almış. Figueredo'nun adı belgelerde 5 offshore şirketinin sahibi olarak geçiyor.

İşte Panama Belgeleri'ne giren ve skandalda direkt olarak yer alan en güçlü 12 siyasi liderlerin isimleri şu şekilde:

Mauricio Macri (Arjantin Başkanı), Bidzina Ivanishvili (Gürcistan Eski Başbakanı), Sigmundur Davíð Gunnlaugsson (İzlanda Başbakanı), Ayad Allawi (Irak Eski Başbakanı), Ali Abu al-Ragheb (Ürdün Eski Başbakanı), Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani (Katar Eski Başbakanı), Hamad bin Khalifa Al Thani (Katar Eski Emiri), Ahmad Ali al-Mirghani (Sudan Eski Başkanı), Salman bin Abdulaziz bin Abdulrahman Al Saud (Suudi Arabistan Kralı), Khalifa bin Zayed bin Sultan Al Nahyan (Abud Dhabi Emiri ve Birleşik Arap Emirliği Başkanı), Pavlo Lazarenko (Ukrayna eski Devrik Lideri), Petro Poroshenko (Ukrayna Başbakanı)

YAKINLARINI KULLANMIŞLAR

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, çocukluk arkadaşları Arkadi ve Boris Rotenburg ve Sergey Roldugin üzerinden yaptığı işlemler ile, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, eşi ve çocukları aracılığıyla yapılan işlemlerle, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, kuzenleri olaran Rami ve Hafez Maklhlouf üzerinden yaptığı işlemler nedeniyle, İngiltere Başbakanı David Cameron, babası Ian Cameron aracılığıyla ve Çin Halk Cumhuriyeti Eski Başbakanı Li Peng ise kızı Li Xiaolin'in yaptığı işlemler nedeniyle Panama belgelerinde adı geçiyor.

Panama Belgelerinde Türkiye\'de Oynayan Futbolcular da Var

Son Dakika Spor Panama Belgelerinde Türkiye'de Oynayan Futbolcular da Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • dexx: Uzun adam diye biride varmi 13 8 Yanıtla Lazrail: putin amcanınız var..akıllı olun . 5 3
  • Türk: Reis ne arar lan orda 3 10 Yanıtla unutma: Ayakkabı kutularini arar 7 5
  • ferit abi: sen ay sonunu degil gun sonunu nasil getirmeyi dusune durursun bunlarda bir ordu kuracak kadar paralari goturu versin, ama Erdogan baska ! O bir dava adami ! o bir Che o bir fidel o bir Mustafa o bir muhtesem suleyman gibi dava adamidir!!!. 6 5 Yanıtla
  • ahmet: halk ne kadar bilinçi pes diyorum sosyalisti yolda görup linç etmeye kalkan millete ne diyim cahillik diz boyu ya pkklı sanıyolar yada kafir dinsiz diyolar ya sosyalizm ekonomik bi duzen dininle derdi yokki senin neden gocunuyosun be suzme cahıl 2 2 Yanıtla
  • ahmet: sosyalizm parayla ilgili suçların ilacı ama nerde o bilinçli ve durust insan toplulukları kula kulluga devam ne guzel gidiyo hayat dimi acayip özguruz sabah 6 işe git akşam uyumaya eve gel mis gibi hayat 2 2 Yanıtla
  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    20:31 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçı için antrenmanlarını sürdürüyor. Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular rejenerasyon, kuvvet, koordinasyon ve çabukluk çalışmaları yaptı. Antrenman şut ve dayanıklılık çalışmasıyla tamamlandı.

  • Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    20:13 Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında TÜMOSAN Konyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde iki grup halinde çalıştı. Oyuncular, salonda yenilenme ve kuvvet çalışması yaparken diğer grup ise sahada koordinasyon, çabukluk ve rondo çalışması gerçekleştirdi. Antrenman, şut ve dayanıklılık çalışmalarının ardından tamamlandı. Takım, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.

  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.


Advertisement